De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft Raffi Freedman-Gurspan aangesteld als LGBT liaison. Dit maakt haar de eerste transgender persoon die deze functie inneemt.

De aanstelling is enthousiast ontvangen door activisten en wordt gezien als een nieuwe stap van de regering-Obama in het vergroten van de acceptatie van transgender personen. In haar nieuwe functie zal Freedman-Gurspan werken als outreach & recruitment manager voor het personeel van de president en als contactpunt voor LGBT-groepen.

Freedman-Gurspan was al de eerste openlijke transgender werknemer in het Witte Huis toen ze in augustus werd aangenomen bij de personeelsafdeling. Daarvoor was ze onder andere werkzaam als beleidsadviseur bij het National Center for Transgender Equality.

Over de aanstelling van Freedman-Gurspan werd door Mara Keisling, manager bij het National Center for Transgender Equality, gezegd: “Raffi is een uitstekende keuze. President Obama heeft gezegd dat hij wil dat zijn administratie eruit ziet zoals Amerika, en ze hebben stappen genomen om transgender Amerikanen hier bij te betrekken. Raffi’s vaardigheden en persoonlijkheid maken haar de juiste persoon voor deze belangrijke functie.”

Bron en afbeelding: buzzfeed