Werk

Hoe gaat het met transgender personen op de werkvloer en de arbeidsmarkt? De arbeidsparticipatie van transgender personen blijf achter. Twee tot drie keer zo vaak zitten transgender personen werkeloos thuis of zijn ze arbeidsongeschikt. Arbeidsmarktdiscriminatie is een belangrijke factor evenals de gezondheid van transgender personen.

Gelukkig gaat het met een groot deel van de transgender personen wel goed op de werkvloer. Voor een trans persoon is het vaak spannend om (potentiële) collega’s en leidinggevende te vertellen over de transgender achtergrond. En ook voor een werkgever en collega kan het even wennen zijn.

%

van de trans personen heeft te maken gehad met discriminatie en pesterijen op de werkvloer

%

van de trans personen is volledig open over diens transgender zijn op werk

%

van de trans personen is (zeer) tevreden met de arbeidsmarktpositie

Meld discriminatie

Transgender personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander. Ben je gediscrimineerd? Klik dan hier om contact op te nemen of informatie in te winnen.

Job coaching

Heb jij een duwtje in de rug nodig op je werk, studie of de arbeidsmarkt? Weet je na je transitie niet wat je met je baan en carrière aan moet? Loop je tegen problemen aan op de werkvloer of zit je zonder werk? TNN en Stichting GenderTalent bieden jou kosteloos professionele coaching aan.

Het aanbod van het project bestaat afhankelijk van je situatie uit coachingsgesprekken, sollicitatiebegeleiding, groepstraining presentatietechnieken of begeleiding in een werkervaringsplek. Per individu wordt bekeken en besproken welk aanbod het beste past. Lees meer

Ervaringen:

Video’s over werk zoals werk zoeken, in transitie op het werk en omgaan met collega’s: