In het stripboek ‘Verhalen van vrouwen’ zijn vijftien beeldverhalen gebundeld. Die gaan bijvoorbeeld over geweld tegen vrouwen, iets waarvoor met #MeToo veel aandacht voor is geweest. Maar ook andere verhalen zijn er te vinden.

Het verhaal van Nikki, getekend door Amanda Majoor, gaat over een trans meisje. Het verhaal over een meisje dat leert omgaan met haar omgeving, is gemaakt in samenwerking met Transvisiezorg.

Non-Binair, van Marloes Messemaker, gaat over de zoektocht naar genderidentiteit. Het is geïnspireerd door het verhaal van Selm Wenselaers. Deze strip werd ruim een half jaar geleden al op het platform van Issuu gepubliceerd. Op deze site stond er dit bericht over.

Verder gaat het bijvoorbeeld over slutshaming en huwelijksdwang. Er is samengewerkt met tal van maatschappelijke organisaties zoals Femmes4Freedom en de Stichting Zijweg. En ook met Zizo, een Vlaamse site voor lhbti-nieuws (Non-Binair) en Dansmagazine.

Het boek is, aldus initiatiefnemer en producent Stijn Schenk van Real Comics, een ode aan deze vrouwen en verbeeldt hun zoektocht naar ‘copingstrategieën’. Schenk hoopt dat het boek bijdraagt aan meer begrip en acceptatie en meer liefde van de vrouwen voor zichzelf.

De bundel ‘Verhalen van vrouwen’ wordt 22 februari gepresenteerd. Dat gebeurt van 17:00 tot 19:00 uur in stripspeciaalzaak Beeldverhaal in de Bilderdijkstraat 80 in Amsterdam. Daarna is het boek (100 pagina’s dik) voor €14,95 te koop.