Yvo Manuel Vas Dias is als eerste transman, oprichter en voorzitter van TransPride en TransAmsterdam genomineerd voor de Amsterdammer van het jaar. Yvo zet zich al jaren in voor de emancipatie van transgender personen in Amsterdam. Hij verbindt transgender personen met als doel de beeldvorming van transgender personen te verbeteren, maar ook te versterken en zichtbaarder te maken in de samenleving.

De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert jaarlijks deze verkiezing. Het doel hiervan is om burgerschap te bevorderen door gewone Amsterdammers die zich inzetten voor de stad. Ze worden in het zonnetje gezet. Hiermee wil de stichting andere Amsterdammers laten zien wat je voor je wijk, buren en stad kunt betekenen. De verkiezing werd in 2008 voor de eerste keer georganiseerd, samen met medeorganisator de Amsterdamse krant ‘Het Parool’.  Sinds 2015 opereert de stichting zelfstandig.

Je kunt op Yvo stemmen van 7 december 2016 tot 14 januari 2017 op de website van de Amsterdammer van het jaar. http://amsterdammervanhetjaar.nl/stem/.

Bron: http://amsterdammervanhetjaar.nl/yvo-manuel-vas-dias/