Dit keer geen landschap, exotisch dier of insect op de cover van National Geographic. Voor het eerst in de historie van het tijdschrift siert een transgender meisje de cover. Het meisje is de 9-jarige Avery Jackson.

Het thema van het januarinummer is ‘Gender Revolution’. Op de cover van het blad lezen we “Het beste aan een meisje zijn, is dat ik niet meer hoef te doen alsof ik een jongen ben”, aldus Avery. In een openhartig interview vertelt ze hoe het is om een transgender meisje te zijn. Avery en haar ouders zijn al langere tijd voorvechters van de transgendergemeenschap.

Het blad bestaat 130 jaar en het is de eerste keer dat het onderwerp gender centraal staat. Alle aspecten worden belicht. Het doel van het nummer was, volgens hoofdredactrice Susan Goldberg, om te bestuderen hoe traditionele genderpatronen over de hele wereld behandeld worden en hoe gender een rol speelt in alle aspecten des levens. Volgens National Geographic publiceren ze dit nummer omdat we in een tijd leven waarin de overtuigingen over gender razendsnel verschuiven.

Vanaf eind december is het januari nummer te koop in de winkels.

Bron plus foto: http://www.nationalgeographic.com/magazine/2017/01/editors-note-gender/