Het is dan bijna zover: aankomende week vindt het Transcreen festival plaats. Het grootste festival met transgender thematiek wereldwijd heeft weer veelbelovende films op het programma staan. Gelijktijdig en in samenwerking met het festival is er in het Amsterdams museum de tentoonstelling ‘Trans*Objects’.

Woensdag is de opening in het Amsterdams museum, waar het video-kunstproject Trans*Object van start gaat. Er worden zes verschillende (internationale) video’s getoond. Veel transgender personen worden in deze maatschappij voor hun gevoel gereduceerd tot een lichaam, een object. De video’s behandelen dit fenomeen en de vraag die hierbij centraal staat is, hoe er tegenwicht kan worden geboden. De tentoonstelling is woensdag t/m zondag te bezoeken en iedere dag kun je tussen 15:00 en 16:00 videomakers ontmoeten.

De meeste films van Transcreen  2017 zullen worden vertoond in filmhuis Kriterion. Donderdag is daar de openingsceremonie met de film ‘My Nature’. Er is een grote diversiteit aan films: zo zijn er shorts, speelfilms en documentaires, voor ieder wat wils, zowel in de middag als in de avond. Zaterdagavond zal er ook nog een feest zijn in Mezrab, met dj’s en performances. Voor het hele programma ga je naar de site van Transcreen of het Amsterdams Museum.

 

Bron: Transcreen.org & Amsterdammuseum.nl