De Trans Art School (TAS) in Amsterdam-Oost gaat projecten en workshops organiseren. Het initiatief van TransAmsterdam gaat in 2020 van start en beleeft 30 november een open (mid)dag.

Dan zullen verschillende (gratis) workshops een beeld geven van wat er straks op de school voor creatieve projecten gedaan kunnen worden. Het gaat bijvoorbeeld om dans, fotografie, martial arts, drag en make-up. Er is ook een workshop filmmaken met je smartphone. Op de open dag wordt elke workshop twee keer gegeven.

Tijdens de projecten in 2020 worden deze en andere workshops uitgebreider gegeven, met name voor een doelgroep van nieuwkomers en jongeren (tot ongeveer dertig jaar). TAS start met een Trans Jongeren Kunstproject en een Trans Nieuwkomers Kunstproject. Die projecten worden mogelijk gemaakt door Kansfonds, Janivo Stichting, Oranje Fonds en Meevaart.

Workshops zijn deels ook in het Engels. De open dag vindt plaats van 13 tot 18 uur in de Meevaart, tweede verdieping Balistraat 48A in Amsterdam-Oost.

Voor meer informatie over TAS en de open dag kun je mailen naar info@transamsterdam.nl of de website van TransAmsterdam bezoeken.