De beroemde datingapplicatie Tinder laat gebruikers vanaf eind november dit jaar voortaan zelf invullen wat hun genderidentiteit is. Je kunt jouw gender zelf in vullen of kiezen uit een lange lijst met suggesties. Tinder heeft er zeven maanden over gedaan om deze nieuwe functie te ontwikkelen. Dit hebben zij gedaan in samenwerking met transgenderrechtenorganisaties.

Gebruikers van Tinder kunnen klachten indienen over andere gebruikers. In het verleden ging veel van deze klachten over transgender personen, omdat niet duidelijk zou zijn of degene op de foto een man of een vrouw is. Dit leverde een hoop haatreacties op en dat is precies wat Tinder met deze gebruikerswijzing wil aanpakken. Het bedrijf wil dat niemand ooit zal worden uitgesloten van Tinder vanwege hun genderidentiteit.

Gebruikers kunnen er voor kiezen hun gender te verbergen of juist te laten zien. Net als op Facebook. Ook wordt er uitleg gegeven over de problemen die transgender personen kunnen ondervinden en worden mensen aangemoedigd om op een positieve manier met elkaar om te gaan. Onder de hashtag #AllTypesAllSwipes kun je op twitter meelezen en praten over de nieuwe functie van Tinder. Of deze vele keuzemogelijkheden binnenkort ook beschikbaar zijn in Nederland is nog niet duidelijk.

Bron: http://blog.gotinder.com/genders/