Hoe gaat het met transgender personen op de werkvloer en de arbeidsmarkt? Verschillende onderzoeken laten zien dat de arbeidsparticipatie beter kan.

Ongeveer 20% van de transgender personen is werkloos of arbeidsgeschikt.  Dat is twee tot driemaal zoveel als niet transgender personen. Arbeidsmarktdiscriminatie is een belangrijke factor evenals de gezondheid van transgender personen. Dat heeft ook invloed op hoe tevreden trans werknemers zijn met hun baan: 30% is (zeer) ontevreden. Daar staat tegenover dat het met een groot gedeelte van de trans personen wel goed gaat op het werk. Het blijft altijd spannend om (potentiële) collega’s en leidinggevende te vertellen over je transgender zijn. En ook voor een werkgever en collega kan het even wennen zijn.

Op deze pagina vind je naast het laatste nieuws, folders en factsheets, de verhalen van andere trans personen over hoe zij hun transitie op het werk hebben aangepakt of hoe ze het verteld hebben.

Nieuws

Het laatste nieuws

  • Amerikaans welzijn-onderzoek schetst zorgwekkend beeld

    Een paar dagen geleden bracht The National Center for Transgender Equality het verslag van The U.S. Transgender Survey 2015 uit. In dit onderzoek staat het welzijn van transgender personen in Noord-Amerika centraal. Enkele onderwerpen die besproken worden zijn zorg, discriminatie, veiligheid en werk. Mishandeling en geweld Uit het onderzoek blijkt dat één op de tien […]

    Amerikaans welzijn-onderzoek schetst zorgwekkend beeld »
  • LHBT taxi’s in India

    India verwelkomt nieuwe werkgelegenheid voor transgender personen. In Mumbai is men momenteel druk bezig met het opzetten van een taxidienst die exclusief door LHBT’ers gerund zal worden. De taxiservice, genaamd Wings Rainbow, verkeert vooralsnog in de pilotfase, waarin 5 LHBT’ers het komende jaar zowel hun rijbewijs moeten halen als een opleiding tot taxichauffeur moeten afronden. […]

    LHBT taxi’s in India »

video's

Hier staan de video's die gaan over werk zoals werk zoeken, in transitie op het werk en omgaan met collega's.

Verder lezen

Ervaringsverhalen