Veel transgender personen die in transitie gaan, stoppen met sporten. 25% van de transgender personen durft niet te sporten, terwijl ze wel graag willen. De keuze voor een kleedkamer en het strikte denken in de sportwereld tussen vrouwen of mannencompetities werpen hoge drempels op. Welke regels gelden er voor de competities? Hoe vertel je het medesporters? En hoe moet jij als vereniging omgaan met transgender sporters?

Leidraad van NOC*NSF is dat elke transgender sporter moet kunnen sporten met de gewenste genderidentiteit en gebruik moet kunnen maken van de gewenste faciliteiten. Ongeacht of het geslacht reeds gewijzigd is. Een uitvoerig advies dat in samenwerking met TNN tot stand kwam, vind je hier.

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten over sport, ervaringen van transgender sporters en algemene tips.

Nieuws

Ervaringen

Lees verder

  • Ik wil gaan sporten

    Heel veel sporten zijn seksegescheiden, zowel recreatief als prestatief. Hoe ga je daarmee om als trans persoon? Hier wat tips voor trans mannen en trans vrouwen die willen gaan sporten of reeds sporten.   Voor trans* vrouwen IK WIL GAAN SPORTEN! Ten eerste is je persoonlijke situatie van belang. Leef je al in je gewenste […]

    Ik wil gaan sporten »