Zorg voor jezelf

Het is niet ongezond om transgender te zijn. Wel is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Vaak kun je dat in je eentje goed af, maar soms heb je hulp nodig van mensen in je omgeving of van professionele zorgverleners.

Zorgen voor jezelf gaat natuurlijk over meer dan je fysieke gezondheid. De samenleving is nog niet zover dat er geen haan naar kraait wanneer je op een dag als meisje de deur uit gaat, terwijl iedereen je nog alleen als jongen kent. Op deze pagina kun je lezen over dingen als schaamte, zelfvertrouwen, lichaamsbeleving, intimiteit, weerbaarheid, want soms is het niet makkelijk om daar met anderen over te praten.

Goed gevoel

De pagina Vragen & Gevoelens gaat verder in op het ontdekken van wie je bent en wat je voelt en wilt wanneer je transgender bent. De pagina Relaties & Seks biedt een helpende hand bij vragen over intieme relaties en seksualiteit. Als je transgender bent, hoort dat er ook gewoon bij, al kan het soms wat lastiger zijn.

Eigen lijf

Misschien zit je met vragen over de medische transgenderzorg. De links op de pagina In het ziekenhuis leiden je naar informatie die jou kan helpen bij je beslissing over wat voor behandeling jij wilt.

Helpende hand

Er is een lange lijst van adressen waar je voor hulpverlening, ondersteuning, medische zorg en hulpmiddelen terecht kunt. Op de Kaart zie je waar je terecht kunt. Mis je er iets tussen? Stel je vraag of geef je opmerking daarover dan via het contactformulier.