Issuekalender

Door het jaar heen zijn er verschillende issuedagen om de aandacht te vestigen op de belangen, zorg en rechten van transgender personen. Ben je zelf actief in de transgender emancipatie? Dan is deze kalender een handige leidraad om bij jou in de omgeving deze issuedagen onder de aandacht te brengen. Je kunt invulling geven aan een issuedag door bijvoorbeeld een voorlichting of presentatie te geven, een film of voorstelling te vertonen, een symposium of workshop te organiseren, of op een andere creatieve manier mensen bewust te maken van deze belangrijke onderwerpen voor transgender personen. We zouden het leuk vinden als je ons op de hoogte houdt als je iets organiseert, zodat we het op onze website en social media kunnen delen.

Transgender Gedenkdag

Jaarlijks worden transgender mensen ergens op de wereld vermoord. De jaarlijkse Transgender Gedenkdag wordt in november georganiseerd, Transgender Netwerk Nederland doet dit steeds ergens anders in Nederland samen met een regionale belangenorganisatie voor LHBT’s.
Transgenderinfo.nl > agenda

Coming-Outdag

De coming-outdag is elk jaar op 11 oktober. Er is dan aandacht aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender persoon openlijk voor seksuele voorkeur of identiteit uitkomt. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Er zijn dan veel activiteiten van lokale LHBT-organisaties, gecoördineerd door COC Nederland. Elk jaar is er ook een thema.
www.coc.nl > coming-outdag