Met meer dan een halve eeuw transgender emancipatie achter ons hoef je als transgender persoon het wiel niet meer opnieuw uit te vinden. Hier op Transgender Info proberen we zoveel mogelijk praktische informatie voor jou en je naasten te verzamelen.

Er is informatie over diverse aspecten van het leven, zoals transitie, werk en  zorg. En je vindt hier informatie om met andere transgender personen of naasten in contact te komen. De informatie hier is nog niet compleet en zal met alle ontwikkelingen misschien nooit helemaal zijn. Maar mis je nog iets belangrijks of heb je tips over informatie die we hier op de site kunnen zetten? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Discriminatie

Helaas krijgen veel trans personen te maken met discriminatie. Hier lees je meer over wat dat inhoudt en wat je er aan kunt doen.

Geslachtswijziging

Wil je het geslacht dat in je geboorteakte staat geregistreerd aanpassen? Hier lees je meer over hoe je dat kunt doen.

Psychologie

Als je met vragen zit over genderidentiteit roept dit allerlei gedachten en gevoelens op. Hier lees je er meer over, en ook waar je terecht kunt wanneer je hulp nodig hebt.

Relaties & Seks

Als je transgender bent heeft dit vaak invloed op je liefdes- en seksleven. Lees hier uitgebreide toelichtingen en tips voor jezelf of een partner.

Sport

Wil jij gaan sporten? Hier lees je meer over de scheiding van seksen in de sport en tips over hoe je daar mee om kunt gaan.

Vluchtelingen / Refugees

Ben jij betrokken bij het welzijn van transgender vluchtelingen in Nederland?
Are you involved with the well-being of transgender refugees in the Netherlands? 

Werk

‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet?’ Deze vraag houdt veel trans werkzoekenden bezig. Ook op de werkplek zelf kan het gegeven dat je transgender bent een lastig issue zijn of ronduit problemen geven. Hier lees je hoe je daar mee om kunt gaan.

Ziekenhuis

Praktische tips en informatie voor als je de weg naar medisch/psychologisch hulpverleners of naar de genderteams zoekt. Lees hier ook over je rechten.