Op 23 mei verschijnt bij Ambo|Anthos uitgevers het nieuwe boek Poppy en Claude van Laurie Frankel. Poppy en Claude is een roman die gaat over ouderschap. Over kinderen die niet altijd opgroeien zoals verwacht en de sprong in het diepe die ouders moeten maken. Geheimen die nooit eeuwig verborgen gehouden kunnen worden, hoe graag men dat ook zou willen.

Rosie en Penn hopen na vier zonen vurig op een dochter, maar krijgen weer een jongen. Maar Claude is anders dan zijn broers. Op een dag trekt hij een jurk aan en wil hij een handtasje meenemen naar de crèche: als hij groot wordt, wil hij een meisje worden. Rosie en Penn raken daarvan niet in paniek: kinderen hebben fases en doen-alsof hoort erbij. Ze gaan er vol overgave in mee. Maar voor ze het weten, is Claudes gedrag een geheim van de familie geworden. En geheimen komen op een dag uit.

Laurie Frankel is schrijver en medeoprichter van de nonprofit-organisatie Seattle7Writers, die alfabetisme bevordert door het opzetten van bibliotheken in gevangenissen en asielzoekerscentra.

Poppy en Claude is een gevoelig boek dat tevens een goed inzicht geeft in de dilemma’s waarmee transgender personen en hun directe omgeving te maken hebben. Inspirerend én informatief!

Bron, tekst en foto: http://www.amboanthos.nl/boek/poppy-en-claude/