Het Belgische topmodel Hanne Gaby Odiele heeft in een interview met USA Today haar coming-out als intersekse persoon gehad. Hanne had bij de geboorte zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken.

Hanne Gaby Odiele heeft AOS, wat staat voor androgeen ongevoeligheidssyndroom. Dit houdt in dat een vrouwelijk lichaam wordt gecombineerd met mannelijke XY-chromosomen. Dit komt doordat het lichaam geen androgenen aanmaakt, of er niet gevoelig voor is. Vaak heeft dit een genetische oorzaak. AOS manifesteert zich op verschillende manieren. Zo is Odiele bijvoorbeeld geboren met inwendige teelballen die niet indaalden. Toen ze tien jaar oud was zijn deze weggehaald zonder haar toestemming. De dokters zouden gezegd hebben dat Hanne mogelijk kanker zou krijgen of zich niet zou ontwikkelen als normaal meisje. Pas op dertienjarige leeftijd werd haar verteld waarom ze werd geopereerd.

Variaties op de normen die in de biologie (ten onrechte) worden gehanteerd voor wat iemand biologisch tot een man maakt en wat iemand biologisch tot een vrouw maakt. Iemand met een intersekse conditie identificeert zich over het algemeen als man óf als vrouw, maar vertoont andere lichamelijke kenmerken dan biologen zouden verwachten. Dit kan gaan over uitwendige en inwendige geslachtsorganen (het anatomische geslacht), maar ook over chromosomen of over hormonen (de geslachtsklieren of het gonadale geslacht). Het is soms wel en soms niet aan het uiterlijk te zien dat er sprake is van een intersekse conditie. Soms blijkt het op latere leeftijd uit onvruchtbaarheid. Het komt voor dat personen met een intersekse conditie ook transgender zijn.* 

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170123_02690083