Lynn Conway krijgt een eredoctoraat in de ingenieurswetenschappen van de Universiteit van Victoria. De onderscheiding vindt plaats op 9 november om 10.00 AM (-8 Hrs GMT).

Lynn Conway is een bekende pionier op het gebied van het ontwerp van computer-chips en een voorvechter als het gaat om transgenderrechten. Conway deed in de jaren zestig al pionierswerk bij IBM. Het bedrijf ontsloeg haar in 1968 omdat ze in transitie ging van man naar vrouw. Na deze ingrijpende gebeurtenis moest Lynn helemaal opnieuw beginnen. Dit betekende ook dat ze haar carrière van onder aan de ladder opnieuw moest opbouwen.

Een decennium later gaf ze echter les op MIT en schreef ze samen met professor Carver Mead het boek Introduction to VLSI Systems. Duizenden ‘chips’-ontwerpers hebben hun ambacht geleerd uit dit boek. In de jaren tachtig en negentig kreeg Lynn veel erkenning voor haar werk. Naast een aantal prijzen is ze zelfs gekozen tot lid van de National Academy of Engineering. Conway kwam in 1999 uit de kast en was toen emeritus hoogleraar elektrotechniek en informatica aan de Universiteit van Michigan. In 2014 werd ze opgenomen in de Time Magazine’s lijst van 25 transgender personen die de Amerikaanse cultuur hebben beïnvloed. Conway is de eerste transgender persoon die een eredoctoraat zal ontvangen in Canada.

De ceremonie is live te volgen op http://www.uvic.ca/convocation/ en op social media:

#ConwayUVic @TransArchives

In Nederland is er dit jaar een Amsterdamse afdeling gelanceerd van het inmiddels vijf jaar bestaande LGBTech, “een gemeenschap van LHBT-professionals die werkzaam zijn in tech”. ‘Ons doel is een wereldwijd netwerk van nu reeds tienduizenden LHBT-professionals om daarmee extra zakelijke kansen te creëren, talenten te ontwikkelen en partnerschappen vorm te geven, zowel lokaal als wereldwijd’, aldus Elad Mintzer, managing director van LGBTech.

Op de facebooksite van LGBTech Amsterdam blijf je op de hoogte van alle evenementen die georganiseerd worden.

Bron: http://www.uvic.ca/ceremonies/convocation/traditions/honoraries/index.php

Bron: http://www.lgbtech.amsterdam/persbericht-nederlands/