De Amerikaanse fotograaf L. Weingarten is in Nederland om zijn fotoserie A Series of Questions uit te breiden. In A Series of Questions houden transgenders, transseksuelen, gender queers en mensen die niet-genderconform leven een bord vast. Op dit bord staat een impertinente vraag die daadwerkelijk aan hen is gesteld door vreemden, naasten, vrienden en collega’s. Door de vragen op deze manier af te beelden, hoopt Weingarten de kijker een kritische blik op zichzelf te laten werpen en duidelijk te maken hoe opdringerig en dwingend hokjesdenken kan zijn.

Tot 29 januari is er een kleine expositie ter ere van L. Weingartens komst in Workshop Centrum Haarlem (Nassaulaan 13). De expositie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00. Een bericht hierover is te vinden in de agenda, hier.

Eerdere foto’s uit de serie zijn te zien op de site van L. Weingarten. L. Weingarten was in 2011 ook in Nederland, toen voor het in ontvangst nemen van de eerste prijs op de Pride Photo Awards in de categorie Straight Back At You

Voor meer informatie over het project en eventuele deelname aan de nieuwe reeks foto’s klik hier.

Bron: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland

Afbeelding: L. Weingarten