Een moment geduld...
T-Lelystad

Lelystad Centrum, Lelystad, Nederland

T-Lelystad, onderdeel van Partner & Transgender, organiseert een plek in Lelystad waar transgender personen en partners elke vier weken op woensdagavond (vanaf 19 uur) informeel samenkomen. Meld je aan via activiteit@partner-transgender.nl of een berichtje naar 06 5898 3631. Het is in...

T-Deventer

Brink 80, 7411 BX Deventer, Nederland

T-Deventer, onderdeel van Partner & Transgender, organiseert een plek in Deventer waar transgender personen en partners elke vier weken op vrijdagavond (vanaf 19 uur) informeel samenkomen. Meld je aan via activiteit@partner-transgender.nl of een berichtje naar 06 5898 3631. Het is in grand...

Trans health and care / trans kliniek sekswerkers

Enge Kerksteeg 3, 1012 GV Amsterdam, Nederland

De medische transpersonen kliniek bij PIC Amsterdam (sekswerkers) is elke derde zondagmiddag van de maand. Met Proud Nederland. Voor vragen en advies over hormonen, sekseregistratie en meer.    

Psytrans - De Vaart in Almere

Almere, Nederland

Samenwerking Psytrans - psychologenpraktijk De Vaart biedt naast onder meer in Assen en Apeldoorn ook transgenderzorg in Almere.

Transgendergroep Almere

Sumatraweg 352, Almere, Nederland

De Transgendergroep Almere organiseert regelmatige ontmoetingsmiddagen, meestal op vrijdag of zaterdag. Check de agenda.

Praktijk SamenSpel

Wilhelminastraat 25, Haarlem, Nederland

Ronddetafelgesprekken onder begeleiding van therapeuten van SamenSpel voor ouders over vragen over de genderidentiteit van hun kinderen.

Gendermore

Prins Hendrikstraat 54, Eindhoven

Gendermore organiseert ontmoetingsbijeenkomsten voor mensen die zich niet thuis voelen in de binaire tweedeling van man en vrouw. Voor mensen van alle leeftijden die zich niet man of vrouw voelen, zich man én vrouw voelen of zich soms man en soms vrouw voelen. Of als je nog niet zo goed weet hoe...

Danaë

Vechtstraat 87-1, 1079 JB Amsterdam, Nederland

Danaë verkoopt onder meer binders, onderbroeken, zwemkleding, protheses en producten voor na de operatie.

Logopedie en stemtherapie

Beneluxlaan 573-579, 1363 BJ Almere Poort, Almere, Nederland

Drs. Barbara Richmond-van Olffen verzorgt logopedische behandelingen waarbij klanten leren het stemapparaat op een andere manier te gebruiken.

Buddy voor LHBT-jongeren

Eindhoven, Nederland

Buddy's van de Stichting Outway helpen je als je vragen hebt als LHBT+'er. Vanuit eigen ervaring geven ze tips, advies en een luisterend oor.

GGZ Friesland

Borniastraat 34B, 8934 AD Leeuwarden, Nederland

Binnen het team seksuologie zijn drie therapeuten gespecialiseerd in genderproblemen: Irene van Beusekom (psychiater), Peter van Drunen (klinisch psycholoog) en Janneke van der Velde (GZ-psycholoog/seksuoloog NVVS). Er zijn mogelijkheden voor individuele behandeling en partnerrelatietherapie.

Psycholoog drs. Tanja van Hengel

Nieuwe Singel 3, 2871 AX Schoonhoven, Nederland

Drs. Tanja van Hengel is GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog). Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring met transgender personen in het hele traject.

Mariposa

Jan van Gentstraat 120 F, Badhoevedorp

Bij Mariposa (vlinder) kun je terecht als travestiet of crossdresser voor een complete metamorfose of een workshop visagie. Behalve advies vind je bij Mariposa onder meer (corrigerende) kleding, borstprothesen en pruiken.  

Trans Life Style

Nieuwendammerdijk 530 c, 1023 BX Amsterdam, Nederland

Peter en Sylvia verzorgen persoonlijke begeleiding en geven verschillende workshops voor transgender personen. Van kledingadvies tot coaching en sollicitatietrainingen. Op de site vind je ook blogs.

Transgender Coaching

Amsterdam, Nederland

Tim de Jong en Anne Lever hebben ieder hun eigen coachingspraktijk in Amsterdam. Uitgangspunt in hun begeleiding rond gendervragen: jouw unieke identiteit en het versterken van je zelfvertrouwen en talenten om deze identiteit vorm te geven.

Travisage

Johan v Oldenbarneveltlaan 10 3445 AE Woerden

Travisage heeft kleding, pruiken, make-up, schoenen en accessoires voor crossdressers en transgender personen.

Jennifer Hoeve Hair

Skoon 33, Oostzaan, Nederland

Jennifer Hoeve levert haarwerk. Vaak zijn dat mensen die ziek zijn en chemo hebben gehad. Maar geregeld komen ook transgender personen langs die in transitie zijn. Jennifer Hoeve Hair garandeert de discretie en privacy die de klant zich wenst.

Psychologenpraktijk De Vaart in Hoogeveen

Brinkstraat 5 7902 AC Hoogeveen

Psychologenpraktijk De Vaart biedt naast onder meer in Assen ook transgenderzorg in Hoogeveen.

Lingeriespeciaalzaak Shhh... by Carla

Marktstraat 12, Borne, Nederland

De lingeriespeciaalzaak van Carla Mandemaker in Borne (Shhh...by Carla) verkoopt bijvoorbeeld speciaal gebreide borstprotheses. Transgender vrouwen kunnen eventueel een afspraak maken na sluitingstijd zodat ze in alle rust kunnen passen.

Stepwork Transgenderzorg

Tjabbesstreek 28, Blijham, Nederland

Het genderteam van Stepwork Transgenderzorg biedt sinds 1 juli 2017 zorgaanbod aan transgenders en hun naasten. Hoofdvestiging is in Veendam, maar zorg wordt zoveel mogelijk regionaal aangeboden.

Stepwork Transgenderzorg

Overcingellaan 17, Assen, Nederland

Het genderteam van Stepwork Transgenderzorg biedt sinds 1 juli 2017 zorgaanbod aan transgenders en hun naasten. Hoofdvestiging is in Veendam, maar zorg wordt zoveel mogelijk regionaal aangeboden.

Stepwork Transgenderzorg

Plotterweg 31, Amersfoort, Nederland

Het genderteam van Stepwork Transgenderzorg biedt sinds 1 juli 2017 zorgaanbod aan transgenders en hun naasten. Hoofdvestiging is in Veendam, maar zorg wordt zoveel mogelijk regionaal aangeboden.

Stepwork Transgenderzorg

Westblaak 33, Rotterdam, Nederland

Het genderteam van Stepwork Transgenderzorg biedt sinds 1 juli 2017 zorgaanbod aan transgenders en hun naasten. Hoofdvestiging is in Veendam, maar zorg wordt zoveel mogelijk regionaal aangeboden.

Jeugd- en relatiepsychotherapie

Torenallee 20, Eindhoven, Nederland

Joep Roeffen, klinisch psycholoog en programmacoördinator voor het genderteam Zuid-Nederland, helpt in zijn praktijk Jeugd- en Relatiepsychotherapie onder meer (jong)volwassen met vragen op het gebied van genderdysforie.

Psychologenpraktijk OOG

Strijpsestraat 82, Eindhoven, Nederland

Het Genderteam Zuid-Nederland werkt sinds 1 februari 2017 in Eindhoven, voor de overwegend Brabantse cliënten, samen met Psychologenpraktijk OOG. Er kunnen hier naast jeugdige cliënten ook volwassen cliënten met vragen op het gebied van genderdysforie worden begeleid. Het genderteam werkt samen...

Genderteam Zuid-Nederland Venlo

Postweg 88, Venlo, Nederland

Het Genderteam Zuid-Nederland werkt sinds 1 februari 2017 in Venlo, voor de overwegend Limburgse cliënten, samen met de Mutsaersstichting. Er komen vooral kinderen en jeugdigen met (vermoedens) van genderdysforie. Het genderteam werkt ook samen met de genderpoli van het VUmc in Amsterdam. Joep...

PsyTrans

Kooikersdreef 316 7328 BJ Apeldoorn

PsyTrans is gespecialiseerd in genderdysforie en biedt transgenderzorg voor zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen en hun naasten (diagnostiek en behandeling). Hiervoor werkt PsyTrans samen met het genderteam van Psychologenpraktijk De Vaart in Assen (www.psychologenpraktijkdevaart.nl).

Check-in coaching

Lange Lakenstraat 15, 2011 ZB Haarlem

Check-in coaching (Kim Horsnell en Tjitske Poolman) is gespecialiseerd in genderidentiteitsvraagstukken en begeleiding van transkinderen en hun gezinnen. Dat is onder meer begeleiding in de thuissituatie, diagnostiek en hulp bij sociale transities en coming-outtrajecten, bijvoorbeeld op school....

Transgender en geloof

Zwolle, Zerboltstraat 63A

Transgender en Geloof is de naam van een zelfhulpgroep in Zwolle die sinds 2013 maandelijks bij elkaar komt op de eerste zaterdag van de maand. Er zijn ook regelmatig bijeenkomsten met ouders en partners. Meer informatie is te vinden op Transvisie / Transgender en Geloof.

Psychologenpraktijk De Vaart in Assen

Vaart Zuidzijde 37-39 9401 GG Assen

Psychologenpraktijk De Vaart in Assen heeft sinds 2014 een genderteam. Het team werkt onder meer samen met VUmc en UMCG.

Logopedie Barbara Goes

Burgemeester de Josselin de Jonglaan 97, 3042 ND Rotterdam, Nederland

Logopedische praktijk van Barbara Goes. Naast spreekstem en zangstem is 'genderstem' een thema. Het doel van de behandeling is het aanpassen van het spreekgedrag aan de gewenste geslachtsrol. Daarbij wordt rekening gehouden met postuur en karakter van de cliënt.

P&G Lounge transgender sexworkers

Nieuwezijds Voorburgwal 292, Amsterdam, Nederland

P&G Lounge organiseert activiteiten voor en door sekswerkers. Elke derde donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor transpersonen, vanaf 18.00 uur. Mail voor meer informatie: info@pg292.nl.

Stepwork transgenderzorg

Veendam, Kaap Hoorn 10

Stepwork Transgenderzorg is een genderteam in het noordoosten van Nederland, hoofdvestiging Veendam. Alwin Man en Lucien Dijksma Rieske, beiden psycholoog en psychotherapeut, bieden zorg aan transgender personen en hun naasten.

Transgendercirkel

Industriekade 27, Sassenheim, Nederland

William Slotboom, B-Lifecoaching en zelf parttime transvrouw, organiseert regelmatig een 'transgendercirkel'. Doel daarvan is 'delen van jouw diepere gevoelens' in een veilige setting, onder professionele begeleiding.

Make-up artist Amstelland

Amstelland

Mick van den Heuvel biedt zich aan als visagist voor de transgender community. Zijn doel, na een opleiding tot make-up artist (MUA), is make-up laagdrempeliger maken voor mannen en vrouwen zich mooier en zelfverzekerder te laten voelen. Meer informatie via info@personalmua.nl.

LHBT-café Houten

De Slinger 2, Houten, Nederland

Initiatief voor het LHBT-café in Houten namen voorjaar 2017 twee transgender jongeren: Megan en Noud. De eerste avond was 31 maart 2017 en voorlopig is er elk kwartaal (in 2017: 30 juni, 29 september) café in de ruimte van Shine in het oude politiebureau aan de Slinger 2 in Houten.

GayOkay voor LHBT's met verstandelijke beperking

Nauwe Geldelozepad 17, Haarlem

GayOkay is er voor LHBT'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgender personen) met een verstandelijke beperking. Eén keer per kwartaal kunnen deelnemers elkaar bij GayOkay ontmoeten en samen leuke dingen ondernemen, zoals een grachtenparade of een barbecue. Meld je aan op de website.

Just Be Yourself / Wês Dysels

De Iisbaan 8, Wommels, Nederland

Ontmoetingsavonden in Wommels, Friesland. Gastvrouw is Harriette Faber. Kijk voor de ontmoetingsavonden op de website.

Pipiribo Amsterdam

Ceintuurbaan 206 Amsterdam

Pipiribo is de maandelijkse borrel van & voor LHBTQI+-buurtbewoners in de Pijp en Rivierenbuurt in Amsterdam. Bezoekers kunnen homo’s, lesbo’s, bi's, transgenders, queers en intersekse personen uit de eigen buurt ontmoeten. De Pink Pijp & Rivierenbuurt Borrel (Pipiribo of LGBT...

Transgendergroep Friesland

Zaailand 94A, Leeuwarden, Nederland

COC Friesland organiseert sinds januari 2017 maandelijkse bijeenkomsten voor transgenders. Iedere derde zaterdag van de maand, van 20:00 tot 23:00 uur, komt de Transgendergroep Friesland er bij elkaar. De TGF jongerengroep (16 - 25 jaar) zal iedere tweede zaterdag van de maand plaatsvinden...

LHBT Emmen

Baander 8 7811 HJ Emmen, Nederland

In Emmen is er elke eerste woensdag van de maand om 19.30 uur een bijeenkomst voor LHBT'ers in Growing Workplace. Het adres voor deze ontmoetingen is Baander 8 in Emmen. Activiteiten van de Stichting LHBT Emmen (correspondentieadres: Laan van het Kinholt 187 7823 GD Emmen) zijn te volgen op...

LHBT Schiedam

Schiedam, Netherlands

Wenneker Cinema vertoont in samenwerking met de LHBT ambassadeurs in Schiedam een keer per maand op dinsdagavond een film met een LHBT thema. Films die aansluiten bij de belevingswereld van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. De roze filmavond is een ontmoetingsplek voor...

Club-T in Zwolle

Centrum, Zwolle, Nederland

Club-T, een bestuurscommissie van COC Zwolle, organiseert avonden voor transpersonen in Zwolle. Kroegavonden waar zij onder elkaar kunnen dansen, drinken, praten en vragen kunnen stellen.

LHBT Jongeren Zeeland

Zeeland, Nederland

Voel jij je wel eens de enige of ken je geen andere LHBT jongeren in jouw buurt? Neem dan contact op met de LHBT jongerengroep in Zeeland. Een groep Zeeuwse LHBT-jongeren heeft het initiatief genomen een eigen netwerk op te richten. Zij organiseren diverse activiteiten zoals café-avonden en...

TransSupport

Pieter de Hoochweg 110, Rotterdam, Nederland

In Rotterdam biedt TransSupport (voorheen: Transvisie, de Werkgroep Transseksualiteit) de mogelijkheid om problemen en gevoelens rond genderidentiteitsvragen te bespreken met deskundige hulpverleners. Mensen met transgender gevoelens uit de regio Zuid-Holland, Zeeland en Brabant kunnen bij...

Schiedams LEF

Van Beverenstraat 38, 3117 KW Schiedam, Nederland

Schiedams LEF verzorgt voorlichting over (seksuele) diversiteit op scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de regio. Ze organiseren de jaarlijkse LEF-dag op scholen en ontmoetingen voor transgender jongeren en hun ouders.

Midzomergracht Festival

Utrecht, Nederland

Elk jaar initieert Stichting de Overkant het tiendaagse Midzomergracht Festival. Het Midzomergracht Festival is een multidisciplinair, laagdrempelig festival dat jaarlijks het thema seksuele diversiteit en genderdiversiteit viert.

Trans United

COC Nederland, Nieuwe Herengracht, Amsterdam, Nederland

Trans-United is een platform bedoeld voor transgender personen met een bi-culturele achtergrond. Ze organiseren workshops en bijeenkomsten gericht op empowerment.

Genderteam UZ Gent

UZ Gent, De Pintelaan, Gent, België

Personen met een genderprobleem kunnen voor oriënterende gesprekken, diagnostiek en behandeling ook in het centrum terecht. De behandeling kan psychotherapeutisch of psychiatrisch zijn, maar kan ook bestaan uit een geslachtsaanpassende behandeling.

Genderteam UMCG

UMCG, Hanzeplein, Groningen, Nederland

Het genderteam in Groningen is kleiner dan in Amsterdam. Het team behandelt geen kinderen/jongeren jonger dan 18 jaar. Dat is in Nederland alleen mogelijk in het VUmc en in het LUMC.

Curium-LUMC Genderteam

Curium, Endegeesterstraatweg, Oegstgeest, Nederland

Het Genderteam houdt zich bezig met kinderen en jongeren die als jongen of meisje zijn geboren, maar zich hierover niet prettig voelen. Dit wordt Genderteam foto (04-06-2015)genderdysforie genoemd.

Transcafé Rotterdam

Schiedamsesingel 175, Rotterdam, Nederland

Maandelijks vindt een inloopcaféavond plaats voor iedereen met vragen omtrent genderidentiteit, hun familie, vrienden en sympathisanten. Het Transcafé is verbonden aan COC Rotterdam.

Trans*-initiatief Leiden

COC Leiden, COC de Kroon, Langegracht, Leiden, Nederland

Dit initiatief van COC Leiden organiseert maandelijks de trans*-caféavond in de bovenbar van café de Kroon. Een veilige omgeving voor transgender personen om zichzelf te zijn en anderen te ontmoeten. Elk kwartaal organiseert het initiatief ook een Gender Free Zone workshop.

Stichting Transhealth

De Sleutel, Groenmarkt, Dordrecht, Nederland

Deze Dordrechtse stichting organiseert maandelijks het Diversiteitscafé in Dordrecht. Zij zetten zich ook in om zichtbaarheid en acceptatie van transgender personen te bevorderen.

Transcafé Den Haag

Scheveningseveer 7, Den Haag, Nederland

Het Transcafé Den Haag is elke tweede zaterdag van de maand op Scheveningseveer 7. Het begint om 20.00 uur en duurt tot aan 01.00 uur.

Transgender Utrecht

Handelskade 51, Nieuwegein, Nederland

De transgendergroep in Utrecht (T&T Utrecht) organiseert onder meer ontmoetingsavonden in Nieuwegein. Elke derde zaterdag van de maand zijn deze in café De Blije Geit. Handelskade 51, 3434 BC Nieuwegein.

T-Amersfoort

Stationsstraat 18, Amersfoort, Nederland

Dit initiatief zet zich in voor acceptatie en emancipatie van trans* personen in de breedste zin van het woord. Maandelijks organiseren zij een open café-avond. Die vinden plaats in bar eetcafé Te Pas aan de Stationsstraat 18 in Amersfoort. Sinds 3 maart 2017 zijn deze avonden in de oneven...

Transgendercafé Twente

Walstraat 12 - 14, Enschede, Nederland

COC Twente Achterhoek organiseert in Enschede elke twee maanden een transgendercafé. Steeds op de eerste dinsdagavond van de oneven maanden. Plaats is Café Stonewall, Walstraat 12-14 Enschede.

Transgenders Hoorn

Kerkplein 33, Hoorn, Nederland

Transgenders Hoorn organiseert gezelligheidsbijeenkomsten voor transgender personen uit Hoorn en omstreken. Ze is aangesloten bij het samenwerkingsverband Stichting Roze Netwerk NHN en heeft zitting in het LHBT-platform van de West-Friese gemeenten.

Café Inclusion

Hampshire Hotel - The Manor Amsterdam, Linnaeusstraat, Dapperbuurt, Amsterdam, Nederland

De maandelijkse LGBTQ Transgender Café-avond van Amsterdam. Iedereen is welkom. De laatste vrijdag van de maand is er een LGBTQ - Transgender cafe in het Manor Hotel in Amsterdam. In een open ontspannen sfeer, veilige omgeving met persoonlijke aandacht kun je LGBTQ- & transgender...

TransAmsterdam

Amsterdam, Nederland

TransAmsterdam is een stichting die transgender mensen meer zichtbaar wil maken. Daarvoor organiseert ze onder meer de jaarlijkse Amsterdam TransPride, een negendaags kunst en cultureel festival tijdens Amsterdam Pride.

Transgenders Amsterdam

Lindengracht 160, Amsterdam, Nederland

Transgender personen in Amsterdam kunnen elkaar op de eerste woensdagavond van de maand ontmoeten. Deze avonden worden al bijna vijftig jaar georganiseerd. Dat is in Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, in Amsterdam. Meer informatie vind je op http://transgendersamsterdam.nl.

Transgenders Noord-Holland

Van IJsendijkstraat 397, Purmerend, Nederland

Deze stichting bestaat uit vrijwilligers die in teamverband doelgroepen zoals travestieten, crossdressers, transseksuele personen en partners begeleiden. Ze organiseren onder meer caféavonden in Purmerend.

TG040

Camphuysenstraat 21, Eindhoven, Nederland

TG040 (doelgroep volwassen transgender personen www.tg040.nl) en COC Eindhoven (Yunge, voor jongeren www.yunge.nl) hebben eind 2016 activiteiten overgenomen van de stichting Transgendergroep Eindhoven. Ze houden zich bezig met emancipatie, bijeenkomsten en voorlichting. Elke eerste zaterdag van...

T-Breda

Café SAM SAM Breda, Grote Markt, Breda Centrum, Breda, Nederland

T-Breda is net als T-Amersfoort, waar ze mee samenwerken, een zuster-initiatief van het transgender inernetforum T-Nederland. In Breda organiseren ze eens per maand een avond in Café SamSam voor het scala aan transgender personen.

Transgendergroep Venlo

Venlo, Nederland

De transgendergroep Venlo organiseert maandelijks ontmoetingsavonden in Venlo. Deze groep is onderdeel van de stichting Coming Inn.

Transgender Limburg

Bogaardenstraat 43, Maastricht, Nederland

Deze werkgroep van COC Limburg organiseert in Maastricht ontmoetingen voor transgender personen, naasten en sympathisanten.  Zij zetten zich daarnaast op meerdere manieren in voor de transgender gemeenschap. Daarmee willen zij zichtbaarheid, kennis en gelijke behandeling bevorderen.

The Box, transgender & queer groep

Herestraat 100, Groningen, Nederland

The Box organiseert gratis meetings waar je anderen zoals jij kunt ontmoeten. Een veilige plek waar je jezelf kunt zijn. Deze groep is voor jongeren en jongvolwassenen tot 30 jaar die transgender of (gender)queer zijn, of daarover twijfelen.

Transgendergroep Groningen

Zernikepark 4, Groningen, Nederland

Deze transgendergroep is er voor transgender personen en anderen in de stad Groningen en ruime omgeving (Groningen, Friesland en Drenthe). Ze organiseert T&T-ontmoetingsavonden en biedt een platform aan de diverse transgender initiatieven in het noorden voor uitwisseling en bekendheid.

Noordermannen

Groningen, Nederland

Een initiatief binnen het Genderhome Groningen voor lotgenotencontact tussen trans* mannen. In samenwerking met Stichting Transman organiseren zij naast de (gemengde en gescheiden) bijeenkomsten in het Genderhome ook buitenactiviteiten.

Genderhome Groningen

Akerkhof 22, Groningen, Nederland

Het Genderhome Groningen/De Noordermannengroep is een zelfhulpgroep voor transseksuele mannen en vrouwen, zij die zoekend zijn en hun naasten in Groningen.

Transgendergroep Nijmegen

Nijmegen, Nederland

Transgendergroep Nijmegen is een gezellige en diverse groep voor transgenders, transmannen, transvrouwen, crossdressers, genderqueers en iedereen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelt met de transgendergemeenschap.

Utrecht Gender Divers

Utrecht, Nederland

Utrecht Gender Divers wil de emancipatie van mensen met een transgender-identiteit bevorderen in Utrecht. We doen dat door mee te werken aan evenementen over transgenderthematiek in de gemeente Utrecht en bij te dragen aan het lokale debat over transgender emancipatie.

Queer aan zee

Veenkade 7-9, 2513 EE Den Haag, Nederland

Queer aan Zee is een borrel voor biseksuele, transgender, queer, lesbische en homoseksuele mensen uit Den Haag en omgeving, en voor mensen met een andere identiteit die zich bij deze groepen betrokken voelen, zoals panseksueel, aseksueel of als je een intersekseconditie hebt. Iedereen die zich...

Caféavond Transgendergroep Nijmegen

Sint Anthoniusplaats 1, Nijmegen, Nederland

De Transgendergroep Nijmegen organiseert twee keer per maand een caféavond. Deze caféavonden zijn telkens op de tweede donderdag van de maand en de vierde vrijdag.  

Genderteam VUmc

De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam, Nederland

Het Zorgcentrum voor Genderdysforie behandelt patiënten met genderdysforie. Het genderteam van het VUmc bestaat uit een groep van ziekenhuisspecialisten: psychologen, psychiaters, endocrinologen (hormoondeskundigen), plastisch chirurgen, gynaecologen en specialisten uit disciplines zoals...

Patiëntenorganisatie Transvisie

Niasstraat 1, Utrecht, Nederland

Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit: trans* personen, en hun familie, hun naasten en hun relevante omgeving.

Transvisie Zorg

Overschiestraat 61, Amsterdam, Nederland

Transvisie Zorg is een landelijke organisatie die psychologische en psychosociale zorg biedt aan mensen met genderdysfore gevoelens en hun omgeving. Ook adviseert en begeleidt Transvisie Zorg scholen en professionals die te maken hebben met een leerling of cliënt met genderdysforie.