Crowdfundcampagne gestart voor een vernieuwende cross-over film over transseksualiteit.

Volledig vrouw zijn. Dat is waar Jordy naar verlangt. Hoe dat er fysiek uit moet zien kan ze tot in elk detail beschrijven. Het is tijd om Transitland te verlaten en zo snel mogelijk volledig vrouw te worden. Maar wanneer ben je nu eigenlijk een vrouw? Wat is dat precies? Wat is vrouwelijkheid en hoe maakbaar is het?

Regisseur Willem Timmers en producent Ilja Kok van Copper Views stappen met hun semi-geanimeerde documentaire in de fantasiewereld van Jordy. Een zoektocht naar vrouwelijkheid, de mogelijkheden en grenzen van de maakbaarheid van het vrouwelijke lichaam. Jordy, binnenkort Jody, geeft ons een blik in haar droomwereld en haar drie handlangers: Verlangen, Ongeduld en Vastberadenheid.

“Toen ik vijftien was, besloot ik om naar een make-up winkel te gaan. In m’n eentje. Met al mijn spaargeld kocht ik een uurtje tijd om me zo mooi mogelijk te laten opmaken. Ik had mezelf één doel gesteld. Als ik oprecht vond dat ik er met make-up mooier uit zou zien, dan zou dat een bevestiging zijn van wat ik al dacht. Zo niet, dan zou ik mezelf beloven het nooit meer te doen. Het voelde als een dag die mijn verdere leven zou bepalen.” – Jordy

Het filmplan werd als één van de drie winnaars gekozen in het kader van De Ontmoeting, een initiatief van VERS en Cinecrowd. Zij geven eigenzinnige filmmakers de kans iets te ontwikkelen. Jordy in Transitland wordt een co-productie met VPRO Dorst. Om dit te kunnen realiseren is er een crowdfundcampagne gestart voor Jordy in Transitland.

Jij kunt meehelpen dit project te realiseren!

De crowdfundcampagne moet het streefbedrag van €7500 gaan opleveren. Pas dan kan de film daadwerkelijk gemaakt worden. En hoe komt de film er dan uit te zien? Bijzonder! De film is namelijk niet in één genre te vatten. Documentaire, animatie, fantasy-film, het is het allemaal. En het bevat elementen van zowel fictie als non-fictie. Kortom, een uniek project waar jij je steentje aan kunt bijdragen! Want, een film maken kost een hoop geld.  Zeker als er animaties aan te pas komen. De makers van Jordy in Transitland kunnen jouw steun daarom goed gebruiken. Iedere bijdrage is goud waard! En, let op! Elke donateur zal op passende wijze beloond worden. De crowdfundcampagne en meer informatie over de film kun je hier vinden.

Bron tekst + foto: http://cinecrowd.com/nl/jordy-transitland