In Hij is een Zij  volgt Arie Boomsma dit voorjaar zes weken lang opnieuw transgender personen in hun transitie. Het tweede seizoen startte 5 januari op NPO 3. Boomsma volgt Bo, Martin, Rens, Eveline, Stijn, Ryan en Loena.

Martin en Bo deden ook mee aan het eerste seizoen van Hij is een Zij  in het voorjaar van 2014. Ook Mick en Freddie, twee jonge transmannen, komen opnieuw in beeld.

Opvallend is dat er nu twee kinderen meedoen. Stijn en Rens. De eerste aflevering begint met de 7e verjaardag van Stijn. Dan heet ze nog Stijn, later wordt dat Suus. Rens is 11. Boomsma verwacht dat door de beleving van deze kinderen de kijker nog beter zal begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgender mensen en hun omgeving.

Te zien is dat Martin en Bo zich voorbereiden op de geslachtsveranderende operatie. Eveline, die net met hormonen begonnen is, verandert haar naam en officiële inschrijving op het gemeentehuis. Van Loena en haar moeder Lea zijn op deze site portretten te vinden.

Hij is een Zij  laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten.’ Zo staat het op de website http://www.kro-ncrv.nl/hijiseenzij. Daar zijn ook gemiste afleveringen terug te kijken.

Beeld: still uit het programma