Theatercollectief Macabre gaat vanaf september on tour met De Gendermonologen. In de voorstelling navigeert Macabre door de wereld die bestaat tussen man en vrouw. Een transformance over gender als rekbaar begrip.

Voor veel mensen is de vraag naar hun gender – in eerste instantie tenminste – een simpele: ze zijn geboren in een mannelijk of vrouwelijk lichaam, en daarmee identificeren ze zichzelf. Maar hoe eenduidig is die identiteit? En wat als je gevoel niet automatisch samenvalt met het geslacht waarmee je geboren bent? Hoe mannelijk of vrouwelijk ben jij eigenlijk? TC Macabre heeft een voorstelling gemaakt rondom die vragen. In een ‘transformance’ onderzoekt het theatercollectief de wondere wereld van gender. ‘Een indringend portret’ is het resultaat, aldus het persbericht. ‘Een ode aan de queer community en een feestelijke viering van inclusiviteit en diversiteit in één.’

De première is in september op het Fringe Festival in Amsterdam. Daarna gaan De Gendermonologen op tournee naar Den Haag, Rotterdam, Eindhoven.  De voorstelling duurt ongeveer een uur. Voor de voorstelling is samengewerkt met onder andere De Transketeers en The Hang-Out-010. De voorstelling komt er en is ook nog te boeken op andere plaatsen, maar TC Macabre vraagt financiële steun voor het project. Zie ook gender.tcmacabre.nl.

Tourinfo

8 september, 21:30 uur in Theater Bellevue, Amsterdam, facebook en tickets
9 september 17:00 uur in Theater Bellevue, Amsterdam, facebook en tickets
13 september 21:30 uur in Theater Bellevue, Amsterdam, facebook en tickets
14 september 19:30 uur in Theater Bellevue, Amsterdam, facebook en tickets
13 oktober 20:30 uur in Zaal 3, Den Haag, facebook en tickets
20 oktober 20:30 uur in WORM UBIK, Rotterdam,  facebook en tickets
25 januari 20:30 uur in Pand P, Eindhoven, facebook en tickets