genderidentiteitskaart

genderidentiteitskaart

Heb je (nog) geen ID-bewijs met je nieuwe naam en geslacht erop en ben je bezorgd dat mensen niet geloven dat je ID van jou is? Via deze site (gerund door Transgender Netwerk Nederland ) vraag je een genderidentiteitskaart (ontwikkeld door Transvisie) aan die je als hulpmiddel kunt gebruiken naast je geldige ID-bewijs.

Je kunt de genderidentiteitskaart aanvragen door het formulier hieronder in te vullen. Wij sturen je de kaart dan zo snel mogelijk toe. De levertijd is circa vijftien werkdagen. Als er sprake is van urgentie neemt dan contact met ons op via telefoonnummer:  020 205 0915 of via het emailadres: info@transgendernetwerk.nl.

De genderidentiteitskaart is gratis, wel vragen we je een vergoeding over te maken ter compensatie van de verzendkosten. Je kunt dit bedrag overmaken naar bankrekeningnummer: NL79 RABO 0121881946 ten name van Transgender Netwerk Nederland, onder vermelding van ‘G.I.Kaart’.

Wil je meer weten over het aanpassen van je geslacht in belangrijke documenten? Kijk dan hier.

Genderidentiteitskaart

Vraag hier een genderidentiteitskaart aan. Deze kaart kun je gebruiken als je je geslacht (nog) niet hebt aangepast op je huidige ID-bewijs. De genderidentiteitskaart is niet verplicht, maar je kunt die gebruiken als je dat prettig vindt. De kaart is een hulpmiddel naast je geldige paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
  • Als je nieuwe voornaam (of voornamen) al op je huidige identiteitsbewijs staat (staan), dan vul je hier niets in
  • Naar welk adres kunnen we je genderidentiteitskaart toe sturen? N.B.: Wij kunnen de kaart alleen versturen naar adressen binnen Nederland.
  • Op welk mailadres kunnen we je bereiken om je te informeren over je genderidentiteitskaart?
  • Welke foto mogen we op je genderidentiteitskaart plaatsen? Zorg ervoor dat je herkenbaar op de foto staat. Je mag ook een pasfoto per post versturen als het niet lukt om dit via de website te doen. Ons postadres is: Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam