Vier studenten van de Fotovakschool hadden een idee: mode zonder de beperking van binaire gendernormen. Met Transgender Netwerk Nederland als samenwerkingspartner resulteerde dit in een prachtig magazine: Genderexpressie.

Uniek

Foto’s, interviews, en artikelen vertellen de verhalen van mensen (en twee kinderen) die hun eigen smaak volgen en durven te dragen wat ze écht fijn vinden. Genderexpressie gaat niet alleen over transgender personen, het gaat over ieders unieke stijl. Het magazine maakt een statement voor een labelloos leven. Daardoor kan iedereen er iets in vinden ongeacht gender of geaardheid.

Presentatie

Op 14 december wordt het magazine verspreid op scholen ter gelegenheid van Paarse Vrijdag. ’s Avonds is er een presentatie tijdens het evenement De Queerzijde van Emancipatie in de Roode Bioscoop in Amsterdam. Deze avond wordt georganiseerd door LHBT+ mediaplatform Pink Terrorists, in samenwerking met Landelijk Netwerk Biseksualiteit, Stichting Polyamorie Nederland en TNN. Op deze avond, met allerlei optredens en dialogen, zal ook modeontwerpster Keisha Henry aanwezig zijn. Zij ontwerpt zelf unisekskleding en werkt samen met modeontwerpers die voor dezelfde non-binaire richting hebben gekozen.

Wil je graag langskomen op deze avond, klik dan op deze link om het evenement te bekijken.