Als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? Die vraag stelde Wen Long (9) zich. “Ik ben geboren als intersekse. Ik had het helemaal niet door. Ik deed jongensdingen, ik deed meisjesdingen. Ik deed gewoon alles.” Lara Aerts maakt nu een film over Wen Long en zoekt nog donateurs.

Bij geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel intersekse kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te ‘maken’. Bij Wen Long is dit niet gebeurd. Haar ouders laten de keus aan haarzelf. Ze is daar heel blij mee, want ‘anders hadden ze misschien een jongetje van me gemaakt’. Maar makkelijk is het niet. Want als je intersekse bent, waar hoor je dan bij?

Met de documentaire wil Aerts laten zien wat het betekent om intersekse te zijn. Weinig mensen weten wat het is. Wen Longs grootste wens is dat zij het nooit meer hoeft uit te leggen en dat de hele wereld weet wat het is. De documentaire – Meisjesjongensmix – moet wel kwaliteit hebben en publiek trekken om de boodschap goed te kunnen uitdragen.

Meisjesjongensmix, waarvan hier de trailer te zien is, gaat in première op het Nederlands Film Festival, wordt vertoond op Videoland, op (inter)nationale filmfestivals, als voorfilm in Nederlandse bioscopen en filmhuizen en ook op scholen, opleidingen, universiteiten, congressen, debatten en lezingen.

Maar daarvoor is ondersteuning in de financiering nodig. Help bij deze documentaire over intersekse personen in het algemeen en Wen Long in het bijzonder!