Familie

Je kind, geliefde, zus, broer, moeder of vader blijkt transgender te zijn. Dat kan even schrikken zijn. En ook behoorlijk verwarrend. Lees (en kijk) hier verder de ervaringen van anderen. Hoe gingen zij om met de genderidentiteit van hun dierbare? Je vindt hier ook recensies van (kinder)boeken en films, onderzoek en het laatste nieuws.

Wist je dat

%

van de volwassen transgender personen voor het tiende levensjaar wist dat diegene transgender was?

Wist je dat

%

van de volwassen transgender personen voor het tiende levensjaar wist dat diegene transgender was?

E-learning: Jong en transgender

In elke klas zit gemiddeld één leerling die zich niet thuis voelt in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’.

Vaak blijven deze kinderen onder de radar, wat kan leiden tot psychische klachten. De cijfers liegen er niet om; meer dan 2 op 3 overwegen suïcide.

Werk je als professional met jeugdigen? Dan kan jij een belangrijke bijdrage leveren om deze kinderen te helpen. Klik hier om verder te lezen.

Partner van...

Heeft je partner verteld dat hij of zij transgendergevoelens heeft? Of heb je een relatie gekregen met iemand die transgender is? Dat is soms heel verwarrend. Hier lees je 10 tips om er mee om te gaan.

Het lammetje dat een varken is. Een bespreking van het ‘eerste Nederlandse transgender-prentenboek’.

Het lammetje in het prentenboek van Pim Lammers en Milja Praagman voelt zich een varkentje. De andere lammetjes en varkentjes vinden dat eerst wat vreemd, maar voor het lammetje is het heel vanzelfsprekend lekker door de modder te rollen. Zoals de varkentjes doen. ‘Dit is helemaal geen lam. Dit is een varkentje’, zegt de dierenarts dan ook tegen de boer. Hij weet wel wat hij kan doen zodat het diertje niet alleen van binnen een varkentje is, maar ook van buiten.

Klik hier om verder te lezen.

Ervaringen:

Taya – ‘Leuk zusje heb jij!’

Taya is de moeder van Sky, bijna zes. Hij gaat in een jurkje naar school. Mensen zeggen tegen zijn broertje: “leuk zusje heb jij!”...

“Wil jij die pop, dan krijg jij die pop”

De dochter van Lea Maas (44) is in transitie. Lea weet precies wanneer haar teruggetrokken kind veranderde in een vrolijke en open...

Charlie – ‘Meneer, kunt u mij helpen?’

Charlie van Zanten (18) heeft een dag na het interview zijn eerste gesprek met de psycholoog van het VUmc-genderteam. Spannend, vindt hij....

Lea Maas – Ze fleurde helemaal op

De dochter van Lea Maas (44) is in transitie. Lea weet precies wanneer haar teruggetrokken kind veranderde in een vrolijke en open...

Dan kan ik altijd een jurk aan!

Een open-minded en liefdevolle familie waarin ‘jezelf zijn’ hoog in het vaandel staat. Taya en Jurre laten hun kinderen precies zijn wie ze willen zijn en leggen ze hierin geen restricties op. In het interview is te lezen hoe zij hier als jonge ouders mee omgaan. Lees hier meer.