« terug naar overzicht

Vraaggesprek over mannelijkheid

14 april 2019

Vraaggesprek over mannelijkheid

Podium Mozaïek organiseert zondag 14 april een vraaggesprek met Sunny Bergman en Tofik Dibi. In hun documentaires – Man Made en Acting Straight – staat mannelijkheid centraal. Beide documentaires waren maandagavond 8 april op tv te zien (NPO2), ze zijn nog terug te kijken en ze worden ook vertoond voorafgaan aan het vraaggesprek. Dat is vanaf 19.00 uur.

Waar gaat het over?

Man Made

Echte mannen zijn stoïcijns, huilen nooit en maken harde grappen. In deze documentaire onderzoekt Sunny Bergman wat de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid zijn. Wat wordt gezien als typisch mannelijk en in welke stereotypen uit zich dat? Hebben mannen onder deze ideeën te lijden? De productie van deze documentaire is gedaan door De Familie Film & TV, in coproductie met VPRO en met steun van NPO fonds en CoBO fonds (55 minuten).

Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en op andere homo’s die niet voldoen aan dit ideaalbeeld? (25 minuten).

Korting op kaarten

Kaarten voor de avond (8 euro en met studentenkorting/CJP/CKV of Mozaïekpas 6 euro) bij www.podiummozaiek.nl. Met de actiecode SWITCH kun je voor 5 euro een kaart reserveren.

Waar

Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191 in Amsterdam

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.