« terug naar overzicht

Utrechts midzomergrachtfestival heeft programma rond

15 juni 2018 - 24 juni 2018

Utrechts midzomergrachtfestival heeft programma rond

Het Utrechts midzomergrachtfestival biedt van 15 tot 24 juni tien dagen feest. Voor LHBTI’ers, voor iedereen. Enkele programma-onderdelen gaan speciaal over transgender thema’s.

Het midzomergrachtfestival is uitgegroeid van het Eindfeest Roze Lente in 1997 naar een tiendaags festival met honderd activiteiten. Met aandacht voor sport, educatie, cultuur, pride. Motto: MZG ABC, dat wil zeggen: Midzomergracht Acceptatie door Bewustwording door Contact. Het festival beoogt meer acceptatie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit. En meer zichtbaarheid van de Utrechtse LHBTI+-gemeenschap bij een zo groot mogelijk publiek.

– Zaterdag 16 juni is de Canal Pride op de Oudegracht. En tegelijk AutiRoze Utrecht voor LHBT’ers met autisme.

– Zondag 17 juni om 13.00 uur een lezing van Alex Bakker over de geschiedenis over transgenders in Nederland. Met optreden van Annabel en borrel na afloop in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit wordt georganiseerd door het jongensuur en Utrecht Gender Divers.

– Op donderdag 21 juni is er een themamiddag transgenderouderen. Met Eveline van de Putte en Patiëntenorganisatie Transvisie.

– Vrijdag 22 juni vanaf 19:30 uur is er een zangworkshop voor transgenders, onder leiding van dirigente Marian Geurtsen. Ook dit programma-onderdeel wordt georganiseerd door Utrecht Gender Divers.

Meer informatie over het programma, over tijd, locatie en meer, vind je hier.

Illustratie: Midzomergrachtfestival

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.