« terug naar overzicht

TransPride Masculinity Talk

5 augustus 2016

Hoewel sommigen het graag zouden willen, hebben mannen geen monopolie op masculiniteit. Masculiniteit, of ‘mannelijke’ genderexpressie vind je over het gehele genderspectrum, en betekent voor iedereen iets anders. Iets persoonlijks. Er zijn mannen die voor de erkenning van hun mannelijkheid hebben moeten vechten, of die het juist maar niets vinden dat hun gedrag of kleding dat etiket krijgt opgeplakt. Naast mannen zijn er ook genoeg vrouwen en mensen met een andere genderidentiteit die hun masculiniteit met trots aan de buitenwereld laten zien. Voor sommigen is hun genderexpressie iets waar ze mee opstaan en naar bed gaan, voor anderen is het voldoende om af en toe op een podium uiting te geven aan hoe ze zich voelen.

Tijdens deze thema-avond brengt TransAmsterdam mensen met verschillende genderidentiteiten (o.a. cisman, transman, genderqueer, cisvrouw) bij elkaar om te praten over masculiniteit. Wat betekent masculiniteit voor de verschillende sprekers? Hoe beleven ze hun genderexpressie, wie zijn hun rolmodellen en waar worstelen ze mee? We onderzoeken onderlinge verschillen, maar gaan vooral op zoek naar herkenning en verbinding.

Onder leiding van Marten Bos, trainer/coach en specialist op het gebied van diversiteit, zullen de sprekers hun persoonlijke verhaal met elkaar en met het publiek delen. Het doel van de avond is het creëren van een veilige en open sfeer waarin niet discussie, maar dialoog centraal staat.

Iedereen is welkom mee te praten of te komen luisteren. Na afloop is er muziek, de bar is open tot 1 uur.

Tijd: 20.00-22.00

Locatie: Q-Factory Amsterdam, Atlantisplein 1, 1093NE Amsterdam

Website: TransPride Masculinity Talk

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.