« terug naar overzicht

Transcreen @ International Queer & Migrant Film Festival

9 december 2016

Transcreen @ International Queer & Migrant Film Festival

Tijdens IQMF presenteert TranScreen een speciaal programma rondom intersectionaliteit van transgender identiteit en migratie door genders en gemeenschappen heen. Om aan de vaak blanke, Eurocentrische perspectieven en eenzijdige media representaties te ontsnappen, zal de focus liggen op trans* niet-Westerse narratieven. Trans activist uit Engeland, Sabah Choudrey, zal een inspiratie talk geven en TranScreen zal twee documentaires vertonen.

Films:
Transindia (India, 2015, 30 min), Regisseur: Meera Darji
Gesproken taal: Gujarati / Ondertiteling: Engels
Transindia is een ontroerend portret van de Transgender community (Hijras) in Ahmedabad, India. Een ooit geresepecteerde, maar nu vergeten en verwaarloosde gemeenschap. 

I am Bonnie (India, 2015, 45 min)
Regisseurs: Sourabh Dutta, Farha Khatun, Satarupa Santra
Gesproken taal: Bengali / Ondertiteling: Engels
I am Bonnie is het verhaal van Bonnie Paul, voorheen bekend als Bandana Paul, een intersekse persoon en voormalig topvoetballer. Bonnie is al sinds 1998, toen hij een ‘sekse test’ niet goed door kwam bij de Bangkok Asian Games, op de vlucht voor zijn familie en de sportvereniging.

Over TranScreen:
TranScreen Film Festival is een meerdaags filmfestival met internationale films over trans* en gender diverse verhalen. Het doel is om ruimte te claimen voor genderdiversiteit, publiek bewustzijn te vergroten en niet-binaire gender identiteit te promoten en te versterken.
www.transcreen.org

Bron en tekst: http://iqmf.nl/film/transcreen-presents

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.