« terug naar overzicht

TRÆNS is ‘hypnotiserend ritueel’

12 december 2017 - 16 december 2017

TRÆNS is ‘hypnotiserend ritueel’

Samen met twee performers en componist Tonny Nobel creëert​ de Bosnisch-Nederlandse theatermaker Igor Vrebac in TRÆNS een ‘hypnotiserend, sexy ritueel’, waarin, aldus het persbericht, het feminiene en masculiene wordt blootgelegd en het aardse ontstegen. In beats en bewegingen.

De première van TRÆNS is woensdag 13 december. Dat gebeurt in Theater a/d Rijn in Arnhem. Tot en met 16 december wordt TRÆNS in Arnhem gebracht. Daarna nog op andere plaatsen.

​Vrebac (1986) maakte eerder ‘Macho Macho’ (winnaar van de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award 2016). In de nieuwe voorstelling, TRÆNS, gaat hij verder met zijn onderzoek naar clichés rondom gender door zich af te vragen in hoeverre wij onze waarneming van identiteit kunnen transformeren.

Het is zijn eerste productie bij De Nieuwe Oost. De Nieuwe Oost is een productiehuis voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten, die ‘groot durven dromen’. Het productiehuis, gevestigd in Arnhem, ondersteunt hen daarin.

Voor meer informatie en speellijst, zie hier. Optredens in december zijn steeds in Arnhem, en optredens vanaf 2018 ook elders in het land. In lange en korte versies.

Poster: Igor Vrebac en Menno van der Meulen

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.