« terug naar overzicht

Programma TransPride is veelkleurig, zwaar, lichtvoetig, boeiend, bloemrijk, muzikaal

Programma TransPride is veelkleurig, zwaar, lichtvoetig, boeiend, bloemrijk, muzikaal

De TransPride, als onderdeel van de Amsterdamse Pride, is van 29 juli (opening) tot 3 augustus. De Pride zelf loopt van 28 juli tot 5 augustus. TransAmsterdam organiseert de TransPride-opening op zondag 29 juli om 17.00 uur op de Mauritskade. Ook Trans United Nederland heeft vier dagen een enorm interessant programma.

Bij de opening zijn verschillende nationale en internationale muzikanten, sprekers, acts en dj’s, Dat is in de Generator Nescio Auditorium Bar. Er is ook een TransPride-party met muziek van dj Diana Plays Louder. Hierboven zie je de transboot van vorig jaar, hieronder staan de programma-onderdelen van de TransPride. Het belooft een veelkleurig, zwaar, lichtvoetig, boeiend, bloemrijk en muzikaal geheel te worden.

Trans United Nederland

Trans United Nederland, een vereniging voor biculturele transmensen die zich inzet voor hulp en ondersteuning van migranten, biculturelen, vluchtelingen en transpersonen van kleur, start een dag later met haar programma. Trans United Nederland, ontstaan uit de projecten van het COC Nederland en COC Amsterdam, toont 30 juli de film: Una Mujer Fanstástica.

Tijdens het COC Shakespeare Club organiseren transmannen van alle kleuren op 31 juli het evenement In Our skin(s). Een dag later, 1 augustus, is Trans United Nederland in de Q factory met een symposium over biculturele transmensen in Nederland. Thema’s zijn trans of colour, vluchtelingen en trans sekswerkers. Het eindfeest is 2 augustus in Club Church. Trans, en ook non-binaries, genderfluid- en queerpersonen zijn dan allemaal heel erg welkom.

Kijk hier op Facebook voor de events van Trans United Nederland.

TransAmsterdam  

TransAmsterdam organiseert 30 juli (20.00 uur Mauritskade 57) de dialoog transgender vluchtelingen. Een gesprek over de positie van transgenders vluchtelingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Hoe is de opvang voor transgenders in een cisgender omgeving? Wat heb je als transgender vluchteling nodig om je hier veilig te voelen? Wat is de positie van transgender vluchtelingen en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen transgender vluchtelingen en LGBQ-vluchtelingen? Na afloop van de bijeenkomst is er een welkomstfeest.

Een dag later gaat het gesprek over een beladen thema, zelfmoord en zelfmoordpreventie. Dat is op 31 juli (20.00 uur) . Omdat het helaas vaak voorkomt in de transgemeenschap wil TransAmsterdam aandacht vragen voor dit onderwerp op deze avond. Ze belooft een interessant programma, met een presentatie van 113 over zelfmoord en preventie, een panel met eigen verhalen en een afsluitende borrel om na te praten.

Voor de TransPride Walk, woensdag 1 augustus om 14 uur, is het verzamelpunt de Generator. De wandeling gaat dan naar het Javaplein (Pride Oost). Tijdens de tocht worden bloemen uitgedeeld om contact te maken met de buurt en een brug te slaan.

Op 2 en 3 augustus ten slotte is bij het Amsterdam Museum de Trans Art Culture Fair, vanaf 14 uur. Dat is bij COC’s Shakespeare Club. Er zijn workshops, lezingen, optredens, acts en een kunstmarkt. Er is ook TransPoetry, TransStory, TransTalents en een TransPride Party.

Het programma dat TransAmsterdam verzorgt tijdens de TransPride staat hier op http://transamsterdam.blogspot.com.

Foto: Transboot tijdens de Canal Parade in de Pride 2017 (wikimedia commons)

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.