« terug naar overzicht

Modeshow van Genders tijdens Utrechts Midzomergracht Festival

16 juni 2017 - 25 juni 2017

Modeshow van Genders tijdens Utrechts Midzomergracht Festival

De Alliantie Genderdiversiteit organiseert 18 juni de ‘Modeshow van Genders’, tijdens de Parkdag van het Midzomergrachtfestival (in het Griftpark). Het begint om 17.15 uur.

We geloven dat veel mensen nog steeds weinig weten over hoe verschillend individuen hun gender en lichaam ervaren en uitdrukken. Daarom lopen in deze show verschillende mensen van allerlei genders mee. Wij willen hiermee laten zien hoe breed mensen genderdivers kunnen zijn.

De show (die niet begint om 15 uur zoals elders aangekondigd, maar om 17.15 uur) wordt gepresenteerd door jongerentrainer Raïsa Sambo Davis. Als de modellen over de catwalk lopen, wordt hun verhaal en visie op gender voorgelezen.

De Alliantie Genderdiversiteit heeft eerder dit jaar onderzoek gedaan naar de beleving van genderdiversiteit en hoe het ervoor staat met bewustwording in de maatschappij. Het onderzoeksrapport wordt aan het eind van de modeshow overhandigd aan activist en jurist Olave Basabose.

Midzomergracht Festival

Met het Midzomergracht Festival (16 t/m 25 juni) viert Utrecht seksuele en genderdiversiteit. Er is dan meer voor transgender personen. Zo is er op zaterdag 24 juni een ontmoeting voor en van (alleen) jonge transgenders (van 12+ tot 30 jaar).

‘We vieren ons verjaardagsfeest’, meldt de organisatie (Utrecht Gender Divers). Dat houdt in koekhappen, zaklopen, spijkerpoepen, van alles. En ‘als iedereen lunch meeneemt voor twee personen, dan hebben we ook nog een lopend buffet.’ De (gratis) lunchontmoeting is zaterdag 24 juni van 12.30 uur tot 14.00 uur in het Griftpark in Utrecht. Kijk ook op Facebook.

Er is verder Queer tantra (genderneutraal en inclusief) op 16 juni. De canal pride en een skate parade.

AutiRoze organiseert samen met Utrecht Gender Divers 24 juni voor de tweede keer een bijeenkomst voor transgenders met autisme. Het lijkt erop dat er relatief veel mensen met autisme zijn die ook transgender zijn. Tijdens de avond kunnen ervaringen uitgewisseld worden in een gezellige setting. Dit is van 17:00 tot 23:00 in de Silokerk, Herenstraat 34, 3512 KD Utrecht.

(foto: organisatie festival)

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.