« terug naar overzicht

Girl in voorpremière

10 oktober 2018 - 30 oktober 2018

Girl in voorpremière

Girl, een film over de 15-jarige Lara, geboren als jongen en met de grote wens om ballerina te worden, komt vanaf 1 november in roulatie in Nederland. Filmzalen organiseren, vaak met transorganisaties, voorpremières. Bijvoorbeeld LUX, Filmhallen, ’t Hoogt, Lumen en het CompagnieTheater.

  • TransAmsterdam, Cinemien en De FilmHallen presenteren een voorpremière op 11 oktober, op Coming Out Day. Aanvang 19:00, met inleiding. Dat is in de Filmhallen: Hannie Dankbaarpassage 12 in Amsterdam.
  • Nog een dag eerder kun je naar de film in Delft, filmhuis Lumen, op woensdag 10 oktober.
  • Op dezelfde dag is er een voorpremière bij LUX in Nijmegen. De film begint om 19.30 en na afloop is er een gesprek met ervaringsdeskundigen. Die avond, onderdeel van het Queer Art festival Qtopia, is een samenwerking van LUX, de gemeente, GGD Gelderland-Zuid, SchoolsOUT en Transgendergroep Nijmegen.
  • In Utrecht, filmtheater ’t Hoogt, is de film te zien op Coming Out Day.
  • In het Compagnietheater in Amsterdam is er een voorpremière op 30 oktober, zie hier. CT heeft hier een interview met regisseur Lukas Dhont geplaatst.
  • Ook Eye heeft een voorpremière, op 24 oktober.

De film van de Belgische regisseur Lukas Dhont won in Cannes onder meer de Camera d‘Or. De film kreeg er een lange staande ovatie. Maar voor de film die nu langs filmfestivals reist, blijft het prijzen regenen. Ook voor de acteerprestatie van Victor Polster als Lara. Girl is ook de Belgische inzending voor de Oscars.

Waarschuwing: de film bevat schokkende beelden.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.