« terug naar overzicht

Genderseminar op Haagse Hogeschool

7 maart 2016

Genderseminar op Haagse Hogeschool

The Lighthouse, centrum voor ontmoeting en inspiratie op de Haagse Hogeschool, organiseert tot de zomer van 2016 het genderprogramma ‘Gender@TheLighthouse’. Studenten en medewerkers kunnen er op een laagdrempelige en levendige manier meepraten over issues rond het thema ‘gender’. Het programma begint met het onderwerp ‘transgenders’.

Er is een tentoonstelling ‘Inside Out’, een fototentoonstelling van fotograaf Ozden Karababa die het transitieproces van Robin heeft vastgelegd. Die tentoonstelling is te zien tot 14 maart.

Op maandag 7 maart vindt een seminar plaats over het thema ‘transgender’. Man en vrouw, man-zijn en vrouw-zijn, lijken soms ‘van God gegeven’ of ‘natuurlijk’: diep in de natuur verankerd en vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo? En wat zegt de wijze waarop we door de jaren heen naar gender zijn gaan kijken, over onze samenleving?

Er is een lezing door Geertje Mak, universitair docent Geschiedenis (Radboud Universiteit) over (trans) gender in een maatschappelijke, politiek-culturele en historische context. En er komt een panelgesprek met ervaringsdeskundigen, het COC en andere betrokken partijen.

Seminar bijwonen? Meld je aan via: www.formdesk.com/dehaagsehogeschool/lh-gender

 

Wanneer
Maandag 7 maart 2016, start programma 16.00 uur (inloop v.a. 15.30 uur)
Locatie
Speakers’ Corner op de Haagse Hogeschool

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.