Handvatten voor jeugdgezondheidsprofessionals

Hoe ga je als JGZ professional om met vermoedens van transgendergevoelens bij kinderen? Wat zijn de alarmsignalen? Welke verwijsopties zijn er? Vroegsignaleren van worstelingen met genderidentiteit helpt om later problemen te voorkomen. Om jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen hierin te ondersteunen is er een e-learning in ontwikkeling in samenwerking met JGZ-medewerkers, genderteams, gemeentes en transspecifieke organisaties.

De intentie is om deze  e-learning landelijk ter beschikking  te laten komen. Benieuwd? 10 april kunt u tijdens het speeddaten op het nationale congres volksgezondheid 2018 in de jaarbeurs meer horen!

Wil u op de hoogte blijven van de elearning? Laat u gegevens dan hieronder achter.

Mocht u meer willen doen en deel willen uitmaken van de JGZ klankbordgroep of interesse hebben om financieel bij te dragen, zodat de elearning landelijk beschikbaar kan komen. Geef dit dan aan in het reactieformulier, dan kunnen wij u hierover verder  informeren.

  • Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens om geïnformeerd te worden over de JGZ e-learning; zie de privacyverklaring.(www.transgenderinfo.nl/privacy)

Meer informatie over zorg en welzijn van transgender personen in het algemeen kunt u hier vinden.