COC Zwolle is een avondreeks voor transgender personen gestart. Club-T, een bestuurscommissie van het COC, organiseerde 2 juli voor het eerst zo’n avond. Tussen 17.00 en 21.00 uur opende Club Liquid de deuren voor trans mannen, trans vrouwen en iedereen die nog zoekende is naar genderidentiteit.

Er kwamen direct al dertien bezoekers, vertelt Heleen Rompelman, trans vrouw en bestuurslid van het COC. Een interview met haar stond in De Stentor van 12 augustus. De opzet van zo’n avond is informatief, maar het is ook bedoeld als ‘een gezellige kroegavond’. “Niet alleen maar janken”, aldus Rompelman in het interview, “maar ook dansen, drinken en gezelligheid opzoeken met gelijkgestemden. De tent wordt gesloten voor anderen, dus het is echt een ‘veilige haven’ waar transgenders volledig zichzelf kunnen zijn.” Rompelman en haar collega’s willen mensen ondersteunen en vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld over een operatie, nazorg, coming-out en nog meer.

De tweede editie was 13 augustus bij Club Liquid, Kamperstraat 5 in Zwolle. Volg de agenda op www.coczwolle.nl voor aankondiging van een volgende Club-T-avond.

Foto: De IJsselbrug in Zwolle, Wikimedia