‘Een bijzondere liefde’ gaat over mensen van wie de partner transgender is. Het boek dat Marian Geurtsen schreef, is 10 juni verschenen.

Wat komt er allemaal op je af als je partner in transitie gaat? Dat was de vraag die Marian Geurtsen stelde aan veertien partners van transgender personen. Ze beschrijft ook haar eigen situatie. Met alle aandacht voor transgender personen in de media de afgelopen periode lijkt die voor hun partners minder groot.

partnerboek1

Aanleiding voor Geurtsen was “het gevoel dat je moet pionieren als je partner aan een transitie begint. Je belt niet even naar je moeder zoals over het koken van de rode kool: ‘zeg ma, hoe ben jij daar mee omgegaan toen pa voorstelde om als vrouw verder te leven?’ Er zijn weinig voorbeelden en veel relaties lopen stuk.” Een vraag waar partners mee worstelen is bijvoorbeeld of je dan lesbisch kunt worden. Een bijzondere liefde beschrijft ervaringen en biedt antwoorden.

De zelfhulpgroep (H)Erkenning, onderdeel van Transvisie Patiëntenorganisatie, is een van de weinige plaatsen waar partners en familie van transgender personen terecht kunnen met hun verhalen en vragen. Geurtsen, theologe, is betrokken bij Transvisie.

Een bijzondere liefde (220 pagina’s) is uitgegeven bij Uitgeverij Van Brug. Prijs: € 22,95.