Het vanuit het Engels vertaalde debuut van Lisa Williamson over een transgender tiener is 19 september verschenen. Het boek ‘Wie is nou normaal?’ is volgens uitgeverij Lemniscaat ‘het hartveroverende verhaal van een jongen die een meisje wil zijn’.

De Britse krant The Guardian schreef in januari van dit jaar een lovende recensie toen het boek verscheen. De roman verdient alle aandacht, schreef recensent Linda Buckley-Archer. Met name vanwege de invoelende portrettering van een transgender tiener. Williamson werkte voor de Gender Identity Development Service in Londen, de dienst die jongeren onder de achttien met genderproblemen helpt.

Het boek gaat over de vriendschap tussen David en Leo. David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. En Leo, nieuw op school, moest van zijn vorige school vertrekken om redenen waarover hij liever niet praat. Ze hebben beiden een geheim en komen erachter dat ze alleen bij elkaar zichzelf kunnen zijn.

Lisa Williamson is van 22 tot en met 25 september in Nederland. Ze is hoofdgast bij het Young Adult-evenement YALfoort (in Amersfoort) en bij boekhandel De Vries in Haarlem. Het boek staat centraal bij literaire avonden bij de Amsterdamse boekhandel Vrolijk (i.s.m. Transgender Netwerk Nederland) en boekhandel Stevens (in Hoofddorp). Het programma voor de toer van Williamson in Nederland staat hier in de agenda.

Ook Micha Meinderts, schrijver van het eerder dit jaar verschenen ‘Aldus Sybren’ komt naar het festival in Amersfoort voor een panelgesprek met Lisa Williamson en Alex Gino, de non-binaire schrijver van het kinderboek ‘George’. Over Meinderts’ boek werd eerder dit bericht geplaatst en schreef bijvoorbeeld Tzum een mooie recensie.

Wie is nou normaal?
Paperback, 400 pag. | prijs: € 16,95 | ISBN: 978 90 477 0849 4 | leeftijd: 15+