De Alliantie genderdiversiteit, waarbij ook TNN zich heeft aangesloten, is opgericht om genderexpressie voor iedereen te vergroten. De alliantie organiseert twee bijeenkomsten om te praten over beperkingen van gendernormen en mogelijke oplossingen.

Gendernormen zijn in onze maatschappij vaak heel dwingend: jongens houden van voetbal en meisjes zijn dol op shoppen en mooie kleding. Dat is ook gedachte van veel jongeren. Maar niet alle jonge mensen kunnen óf willen aan dit plaatje voldoen. Dat geldt voor transgender personen en non-binaire mensen, maar ook voor veel cismannen en –vrouwen, homomannen, lesbische vrouwen, biseksuele mensen en alles ertussenin.

De alliantie (met elf maatschappelijke organisaties zoals Movisie, Rutgers, Atria, Emancipator, COC, doetank-Peer en dus TNN) organiseert twee bijeenkomsten om met mensen in gesprek te gaan over ervaringen rond gendernormen. Voel jij je weleens belemmerd door normen over hoe mannen en vrouwen zich zouden moeten gedragen? Of vind je de keuze tussen ‘man’ of ‘vrouw’ te beperkend? Welke problemen ervaar je, wat gaat er goed en wat kan er beter?

De beide bijeenkomsten staan in de agenda. Ze zijn in principe apart voor mensen boven de dertig en onder de dertig, 17 februari in Amsterdam en 25 februari in Nijmegen. Hier kun je je aanmelden.