Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training weerbaarheid om sterker en veiliger de straat op te gaan

27/10/2021 @ 19:00 - 01/12/2021 @ 21:00

In de training ‘Overal jezelf kunnen zijn’, vanaf 27 oktober in Haarlemmermeer, leer je om te gaan met bedreiging, bijvoorbeeld vanwege genderidentiteit of genderexpressie, en discriminerende of kwetsende uitingen. Je leert er hoe te zorgen dat je je sterker en zelfverzekerder voelt als je naar buiten gaat.

‘Overal jezelf kunnen zijn’ is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken hebben met discriminatie en bedreiging. Niet alleen vanwege genderidentiteit of -expressie, maar ook vanwege huidskleur, godsdienst of seksuele oriëntatie.

De training bestaat uit zes trainingsavonden. Je leert vaardigheden en strategieën om veilig thuis te komen en jezelf sterker en zekerder te voelen in openbare ruimtes. Dit gebeurt er door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. De training is dan ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een zelfverdedigingssport.

Wil je leren omgaan met bedreiging en discriminatie op straat, doe dan mee met de training om weerbaarder te worden. Om de stap te zetten van kwetsbaar tot weerbaar. Om je zelfverzekerder te voelen op straat.

De training begint op 27 oktober in wijkcentrum ’t Kattegat, Skagerrak 328 in Hoofddorp. Deelname is gratis. Je betaalt aan het begin van de training een borg van 25 euro. Dit bedrag krijg je terug na deelname aan de training. De andere data (woensdagavonden) zijn: 3, 10, 17, 24 november en 1 december 2021. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar Bureau Discriminatiezaken Kennemerland info@bdkennemerland.nl. Er is plaats voor maximaal dertig personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

‘Overal jezelf kunnen zijn’ is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) en JMW. Het wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer. Hier vind je meer informatie over het initiatief.

Gegevens

Begin:
27/10/2021 @ 19:00
Einde:
01/12/2021 @ 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Wijkcentrum ’t Kattegat
Skagerrak 328
Hoofddorp, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie