Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Saxion Hogeschool organiseert online IDAHOT-event

19/05/2021 @ 16:00 - 17:00

Studium Generale Saxion Hogeschool organiseert woensdagmiddag 19 mei van 16.00 tot 17.00 uur een livecast-programma. Hoe kun je onbevreesd jezelf zijn? Het gesprek op de Dag tegen Homo-, Lesbo-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOT) staat onder leiding van Mounir Samuel. Het is te volgen via de website van Saxion.

Onbevreesd jezelf zijn en inclusief samenleven is geen vanzelfsprekendheid, helaas. Maar hoe zou dat kunnen? Daar gaat het gesprek op 19 mei over. De sprekers zullen dan van gedachten wisselen over strategieën om jezelf te zijn.

Die sprekers zijn Boris Dittrich (mensenrechtenactivist), Selm Wenselaers (curator museum Arnhem en dramaturg, producent), Najat Chicar (storytelling coach en voorzitter Pink Marrakech) en Tofik Dibi (bestuursadviseur Amsterdam-West).

Gespreksleider Mounir Samuel zal Dittrich vragen welke strategieën je kunt inzetten voor gelijkwaardigheid van niet-hetero’s. Bij Selm Wenselaer gaat het over hens zoektocht naar de emanciperende werking van taal op genderneutraal denken. Najat Chicar spreekt over de betekenis van Pink Marrakech voor Nederlands-Marokkaanse lhbtqi+jongeren die worstelen met het dilemma tussen individueel geluk en loyaliteit aan de groep. En Samuel zal Tofik Dibi vragen hoe hij homofobie en transfobie wil bestrijden.

Studium Generale is in het hoger onderwijs de vlag waaronder de instellingen lezingen en cursussen organiseren over algemene ontwikkeling buiten de studie om. Deze zijn dan vaak toegankelijk voor niet-studenten. Volg de livecast via deze link.

Gegevens

Datum:
19/05/2021
Tijd:
16:00 - 17:00
Site:
https://www.saxion.nl/events/2021/mei/wees-onbevreesd-om-jezelf-te-zijn