Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIJF010 ook over lijf in transitie

12/06/2021 @ 13:00 - 15:00

Bij LIJF010 LIVE, een pop-up tentoonstelling in Rotterdam over het lichaam, is 12 juni ‘De dag van Romy’. Op die dag is er een speciaal programma rondom Romy Rockx. Hij doet zijn verhaal over zijn lichaam in transitie.

Romy Rockx (1991) is theatermaker en docent bij onder andere het organiserende Maas theater en dans. Hij heeft ook Queer Gym Rotterdam opgericht, een sportschool waar queer mensen veilig kunnen sporten. Romy is non-binair en transmasculien.

LIJF010 loopt van 5 tot 30 juni. Het gaat om stadswandelingen vanaf het Maaspodium (Sint-Jobsweg 3, Rotterdam). Tijdens de stadswandeling hoor je de verhalen van Rotterdammers over hun lijf en een speciaal voor hun lijf gecomponeerd lied. Je ziet ze op film dansen, lopen en spelen door de stad.

Zaterdag 12 juni bepaalt Romy Rockx de kunstroute, de lunch en het programma. Hij vertelt zijn verhaal over zijn lichaam. Hoe het is veranderd, hoe zijn borsten één borst zijn geworden, hoe hij zich voelde, zich nu voelt en waar hij trots op is. Er is dan een fototentoonstelling met beelden van fotograaf Prins de Vos. Prins is geïnteresseerd in de verandering van identiteit, gender en de identiteitsontwikkeling die daarbij hoort. Dat sluit mooi aan bij het verhaal van Romy Rockx. Singer-songwriter Djurre de Haan heeft voor hem een lied gemaakt dat tijdens de wandeling te beluisteren is.

Tickets zijn 10 euro per persoon. Je kunt tickets kopen voor meerdere personen uit verschillende huishoudens, maar er worden maximaal vier personen per tafel geplaceerd.

LIJF010 richt zich op het lichaam. ‘In een tijd waarin het leven zo digitaal is en vaak alleen ons hoofd in beeld is, geven we nu het lijf de hoofdrol.’ Aldus de curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo. ‘Met LIJF010 gaan we naar buiten, de straat op, we gaan bewegen en ons lijf weer echt voelen.’

De 4 km-lange stadswandeling kun je op ieder moment tussen 5 en 30 juni lopen. Met smartphone en oortjes. Dan kom je langs acht portretten op billboards in Delfshaven. Bij elk portret brengt een QR-code je bij hun persoonlijke verhalen, bij filmpjes en speciaal gecomponeerde liedjes. Je kunt eventueel hier apart een plattegrond kunt kopen, maar koop je een ticket voor de dag van Romy, dan is de plattegrond al inbegrepen.

Foto: Hilde Harshagen

Check de website voor meer informatie en tickets hieronder.

LIJF010

Gegevens

Datum:
12/06/2021
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.maastd.nl/voorstelling/lijf010/?maaspodium

Locatie

Maaspodium
Sint-Jobsweg 3
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps