Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Juli is gender- en seksemaand voor de Nationale Wetenschapsagenda

06/07/2021 @ 19:30 - 19:50

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) organiseert in juli drie online livesessies over het maandthema gender en sekse. De sessies zijn te volgen op Facebook en Instagram en kijkers kunnen er vragen stellen aan een wetenschapper.

De eerste sessie, op dinsdag 6 juli is van dr. Linda Duits, sociaal wetenschapper aan de Universiteit Utrecht. (Gast)presentator is dan Valentijn de Hingh. Zij schrijft onder meer voor De Correspondent over identiteit en ze is ook DJ. De vraag is dan: Wat is mijn genderidentiteit!? De sessie is om 19.30 te volgen op Instagram, @wetenschapsagenda.

Komt een vrouw bij de dokter… is het thema op woensdag 14 juli, om 20:00 uur. Je kunt dan op Facebook vragen stellen aan drs. Elif Aribas, arts-onderzoeker aan Erasmus MC, en prof. dr. Bas Bloem, neuroloog aan het Radboudumc.

De derde sessie wordt verzorgd door dr. Kaouthar Darmoni, ceo van Atria. Zij spreekt dinsdag 20 juli (19:30), via Instagram, over de vraag: Hoe genderinclusief is Nederland?

De Nationale Wetenschapsagenda wordt steeds bepaald door wetenschappers, universiteiten en hogescholen samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Wat zijn de thema’s waar de wetenschap zich de komende jaren op moet gaan richten? Op de website nwo.nl is een link te vinden naar de publiekswebsite. Daar is bijvoorbeeld in ‘Kidsweek’ uitleg te vinden over genderstereotypen.

De sessies zijn dan bedoeld om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Elke maand zijn er twee Instagram-sessies van 15 minuten waar jongeren en geïnteresseerden vragen kunnen stellen aan een wetenschapper. Op Facebook is er maandelijks één sessie van 30 minuten waarin twee wetenschappers aan tafel schuiven om meer verdiepende informatie te geven over het onderwerp van de maand.

Gegevens

Datum:
06/07/2021
Tijd:
19:30 - 19:50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,