Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek over tegelijk trans en christelijk zijn

24/11/2022 @ 20:30 - 22:00

Transgender zijn en tegelijk christelijk zijn, dat kan. Aldus Jack Woodruff, een Engelse trans man (23), vertegenwoordiger van de Student Christian Movement en auteur van een hoofdstuk in ‘Young, Woke and Christian’, een boek dat eerder dit jaar verscheen. De remonstrantse jongerengemeente Arminius heeft een online bijeenkomst met hem georganiseerd.

Je moet niet gedwongen worden om te kiezen voor één van beide: trans of christelijk. Dat is de boodschap die je in het hoofdstuk van Woodruff kunt lezen. Maar aanvankelijk hoorde hij van een medechristene dat je geen vraagtekens mag plaatsen bij hoe God je op de wereld heeft gezet.

Hij gaat verder zoeken en krijgt later een bevredigender antwoord. “Ja, God accepteert trans mensen.” Dat zou geen vraag moeten zijn, maar een geaccepteerde waarheid in de kerk en in de christelijke gemeenschap; trans-zijn is geen zonde. Woodruff: “Ik kan nu met overtuiging stellen dat God mij als trans op de wereld heeft gezet.”

In het boek ‘Young, Woke and Christian’ (Victoria Turner, 2022) gaat het overigens niet alleen over trans-zijn, maar bijvoorbeeld ook over de combinatie van geloof met feminisme, geaardheid, handicap en kleur. Het gaat over voedselgebrek en dakloos-zijn. Turner heeft verschillende bijdragen verzameld en wil daarmee werken aan een inclusievere Kerk, die recht doet en echt zorgdraagt voor de wereld waarin we leven.

Woodruff wil er in zijn bijdrage (twaalf pagina’s) laten zien dat in elk geval een deel van de Christelijke gemeenschap trans mensen volledig accepteert. Hij heeft de bijbel erop nageslagen, met name Genesis (hoe heeft God ons geschapen?). En hij bespreekt een aantal van die kerkgenootschappen in zijn bijdrage.

Helaas, zegt hij, worden wij (trans mensen) nog niet in alle kerkgemeenschappen verwelkomd. Daartoe is voor transinclusie vooral ook inzet nodig van cismensen. Hij doet een beroep op onze allies te helpen om toxische plekken voor trans mensen uit te bannen.

De Zoom-bijeenkomst van Woodruff en de remonstrantse jongerengemeente Arminius gaat over het zoekproces naar ruimte en acceptatie in de christelijke kerk. Arminius – predikant is Jan Berkvens – verenigt christelijke jongeren tussen 18 en 35. Zit je ook in de leeftijdsgroep tot 35 en heb je belangstelling om met Jack Woodruff in gesprek te gaan, meld je dan hier aan.

Meer info:

https://arminius.remonstranten.nl/agenda/young-woke-and-christian/

https://www.facebook.com/events/634020705124779/?ref=newsfeed

Gegevens

Datum:
24/11/2022
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,