Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Galakoor zingt Stabat Maters

16/02/2020 @ 15:30 - 19:00

Het Galakoor (van lhbt’ers) brengt zondagmiddag 16 februari in Amsterdam twee Stabat Maters ten gehore. Dat gebeurt in de Oude Lutherse kerk aan het Spui in Amsterdam.

Het verhaal over de moeder die treurt bij haar gekruisigde zoon is vaak op muziek gezet. Het meest bekende Stabat Mater is dat van Pergolesi. Het Galakoor brengt twee andere versies. Van Haydn (1767) en van Rheinberger (1890). Er staan ook twee liederen van Anton Bruckner op het programma.

Marene Elgershuizen (sopraan), Adélaïde Rouyer (alt), Gerben Houba (tenor) en Sinan Vural (bariton) zingen de solopartijen en begeleiding komt van de musici van het Promenade Orkest. Het concert staat onder leiding van dirigent Joke Geraets. Na afloop is er een borrel in de foyer van de kerk.

Het Galakoor brengt sinds 2013 klassieke koorwerken voor en door lhbt’ers en hun vrienden. Behalve bij concerten laten de koorleden hun queer voices horen bij de Pride en andere lhbt-inclusieve gelegenheden in Amsterdam en daarbuiten. Voor geoefende amateurzangers is er ruimte bij het Galakoor. De repetitieavond is donderdag in Cantina Vocaal, De Wittenstraat 43,  Amsterdam.

Wanneer: Zondag 16 februari 2020, 15:30 uur
Waar: Oude Lutherse kerk, Amsterdam
Tickets: ticketkantoor

Gegevens

Datum:
16/02/2020
Tijd:
15:30 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Oude Lutherse Kerk, Amsterdam
Singel 411
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps