Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmfestival TranScreen is online dit jaar

13/05/2021 @ 20:00 - 27/05/2021 @ 23:30

Het TranScreen filmfestival dat donderdag 13 mei begint, is dit jaar geheel online. Twee weken lang zijn de (21) films niet in bioscopen in Amsterdam, maar vanuit huis te zien. Ook deelname aan discussies, panels en workshops via Zoom en één workshop in de buitenlucht is dan mogelijk.

TranScreen, starting May 13th, will be online this year. On the website transcreen.eu you can read the information in English.

Voor de zesde editie van TranScreen, Amsterdams Transgender Filmfestival, staan tussen 13 en 27 mei 21 films uit veertien landen geprogrammeerd. Zo wordt in ‘Queer Japan’ de kleurrijke LHBTQ+-gemeenschap uit het land gepresenteerd. In ‘Alice Junior’ reis je naar het Braziliaanse platteland en in ‘Lola vers la mer’ ga je op roadtrip met Lola.

Er is speciale aandacht dit jaar voor sport. Voor veel trans personen een manier om je zelfverzekerder te voelen, maar soms ook lastig vanwege het fysieke aspect. Bovendien zijn in teamsporten en wedstrijdcompetities genders vaak strikt gescheiden. Films als ‘Changing the Game’, ‘Zen in the Ice Rift’ en ‘Angela’ gaan over ervaringen van trans mensen in de sportwereld. Er is ook een panelgesprek om je ervaringen te delen.

Verder is er opnieuw extra ruimte voor transgender jeugd en jongvolwassenen binnen het filmfestival. Zo kun je in de documentaire ‘Drag Kids’ expressieve kinderen zien die de drag scene veroveren.

Donderdagavond 13 mei is de feestelijke (online) opening. Houd de website in de gaten. Tickets voor de films zijn daar straks ook verkrijgbaar.

Gegevens

Begin:
13/05/2021 @ 20:00
Einde:
27/05/2021 @ 23:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.transcreen.eu/