Transgender Introductie

Bij je geboorte is er een geslacht genoteerd. Maar die M of die V zegt dan nog heel weinig over wie je bent. Als je transgender bent raak je zelfs in conflict met de verwachtingen die er in de samenleving bestaan bij je geboortegeslacht. Een deel van de transgender personen heeft ook moeite met het eigen lijf. Als je het vrouwelijke geboortegeslacht hebt en je ontwikkelt borsten in de puberteit dan kan dat erg naar zijn wanneer je eigenlijk een jongen bent. Dat is één voorbeeld van een ervaring van transgender jongens en mannen. Maar de diversiteit onder deze groep is héél groot. Op ti-local.devserver lees je over die veelheid aan transgender ervaringen. Wat transgender precies is, misschien herken je je daar wel in. Daarom staan er ook veel verschillende profielen op deze website over de ervaringen van transgender personen.

En wat als nou een broer, tante of nichtje vertelt transgender te zijn? En hoe zit het in de liefde? Transgenderinfo.nl is er vooral voor iedereen die onder de paraplu-term transgender valt en hun omgeving. Dat kunnen geliefden, ouders, vrienden, werkgevers, hulpverleners en velen anderen zijn die in hun leven of werk met genderdiversiteit in aanraking komen.

Kennis helpt emancipatie

De genderdiverse samenleving is nog géén feit. Transgender personen zitten daarom midden in een maatschappelijke emancipatie. Kennis is daarom ook voor de buitenwereld van groot belang. Hoe meer kennis over transgender personen en genderdiversiteit, hoe beter het met de emancipatie gaat. Daarom vindt je op Transgender Info ook een Vraag & Antwoord. En voor wie uit wil blinken in het steunen van de transgender emancipatie zijn er de Do’s & Don’ts.
Heb je als scholier of student het thema transgender centraal staan in je studieopdracht? Dan ben je hier ook op het goede adres. Je kan een beroep doen op een enthousiaste groep transgender personen die met plezier jou vragen beantwoorden. Maar lees wel eerst de Do’s & Don’ts voor je je vragen gaat stellen. Dan maak je in je vragen in elk geval geen verkeerde opmerkingen.