Schiedams LEF gaat ontmoetingen organiseren voor transgender jongeren van 12 tot en met 21 jaar en hun ouders. “Niet alleen voor Schiedamse transgender jongeren, maar voor iedereen uit het hele land die wil komen”, zegt Carolien Kruijs van Schiedams LEF.

Schiedams LEF is vooral actief op scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de regio. Ze hebben subsidie gekregen van de gemeente Schiedam om (seksuele) diversiteit op scholen onder de aandacht te brengen. Daarvoor zijn lesmaterialen ontwikkeld. Verder is er de jaarlijkse LEF-dag op scholen en wil Schiedams LEF dus ontmoetingsplekken realiseren. “We hoorden van een moeder van een transgender kind dat er wel veel voor volwassenen is, maar niet voor jongeren. Ze moeten dan naar Amsterdam bijvoorbeeld.”

Motto van Schiedams LEF is ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.’ Lef is hier geen afkorting, maar betekent dapperheid, moed. En de LEF-dagen die LEF organiseert, zijn bedoeld tegen pesten. Op die dag mag je naar school komen zoals jij wilt, legt Kruijs uit. “Je mag aantrekken wat je wilt.” De jaarlijkse LEF-dag valt dit jaar op vrijdag 18 maart.

Wanneer de eerste ontmoetingsdag voor transgender jongeren is, is nog niet bekend. Maar de locatie is al bedacht, De Buurtvrouw (http://www.buurt-vrouw.nl/), en ideeën over hoe die ontmoetingsdag eruit gaat zien, zijn er ook. “Jongeren gaan in een ongedwongen sfeer aan de slag in de keuken of met spelletjes. Misschien kunnen ze kennismaken met elkaar via speeddates. Ouders kunnen elkaar ontmoeten en hun ervaringen uitwisselen in een aparte ruimte. En ze nuttigen vervolgens bijvoorbeeld de high tea die de jongeren hebben klaargemaakt.”

Voor meer informatie, volg Schiedams LEF op Facebook. Schiedams LEF heeft ook een eigen website www.schiedamslef.nl en wil je meer informatie, of jezelf opgeven voor de ontmoetingsdag, dan kun je een mail sturen naar info@schiedamslef.nl.