Veiligheid

Transgender personen hebben veel meer dan gemiddeld met discriminatie en geweld te maken. Veel trans personen voelen zich dan ook onveilig en zijn altijd op hun hoede. Trans personen die geweld hebben meegemaakt passen hun gedrag nog meer aan. Ze gaan bepaalde plekken, zoals winkels of uitgaansgebieden vermijden.

Om het geweld aan te pakken is het belangrijk dat trans personen zelf aangifte doen of melding maken van discriminatie en geweld. Maar het aantal meldingen en aangiftes zijn minimaal. Bij antidiscriminatiebureaus, politie en openbaar ministier ligt de verantwoordelijkheid om die zaken goed op te pakken. Bij TNN kun je ook altijd discriminatie melden of om advies vragen.

Transgender personen worden

keer zo vaak mishandeld, of bedreigd ermee

%

van de trans personen voelt zich onveilig

Transgender personen worden

keer zo vaak online lastig gevallen

Discriminatie

Bij discriminatie

Maar wanneer spreken we eigenlijk over discriminatie? Waar kun je terecht als je gediscrimineerd wordt? En wat kun je als trans* persoon doen als discriminatie en negatieve reacties je gevoel van veiligheid beschadigt? Op deze pagina zetten we het op een rijtje.

Meld discriminatie

Transgender personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander. Ben je gediscrimineerd? Klik dan hier om contact op te nemen of informatie in te winnen.

Ervaringen:

Video transgender gedenkdag 2019