Onderwijs

Er zijn in Nederland duizenden transgender leerlingen en studenten. Sommigen zijn open over zichzelf. Anderen durven dat niet of zijn nog aan het onderzoeken wat hun genderidentiteit is.

Trans kinderen en jongeren voelen zich op school nog niet overal veilig en vrij om zichzelf te zijn. Er zijn bijvoorbeeld docenten die de verkeerde aanspreekvorm gebruiken en mede-leerlingen die je wegjagen van het toilet. Aan kennis en acceptatie kan nog veel gedaan worden in het onderwijs. Hier vind je de laatste inzichten, tips, en handvatten.

%

Wist je dat ongeveer de helft van de volwassen transgender personen voor het tiende levensjaar wist dat diegene transgender was?

Scholieren en studenten

Coaching voor studenten

Ben je student en transgender? Gendertalent kan je helpen met coaching tijdens of na je studie. Voor meer informatie over Gendertalent klik hier.

Voorlichting op school

Mo is voorlichter bij COC. Wil je ook voorlichting op jouw school, ga dan naar de website Voorlichting in de Klas of neem contact op met TNN voor een spreker. Wil je als school een uitgebreid traject aan begeleiding ontvangen? Neem dan contact op met Transvisie Zorg

Meld discriminatie

Transgender personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander. Ben je gediscrimineerd? Klik dan hier om contact op te nemen of informatie in te winnen.

Ervaringen: